Prezidențiale 2016: Sandu și Dodon trebuie să-şi modifice mesajul pentru turul II

Sandu Dodon

Maia Sandu şi Igor Dodon, candidaţii care se vor lupta în turul doi pentru fotoliul de şef al statului, trebuie să-şi modifice mesajul electoral. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Anatol Țăranu, directorul Centrului de expertiză şi analiză politică, afirmă că cel mai vizat este Igor Dodon, care şi-a permis declaraţii care nu trebuia să le facă în campania electorală. „Dodon are de plătit nişte poliţe pentru o declaraţie. Este vorba despre Crimeea. O astfel de declaraţie nu este demnă de un candidat la preşedinţia unei ţări”, a spus Ţăranu.

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că şi Maia Sandu are o problemă. „Maia Sandu are o problemă din cauza reformei în educaţie şi anume supravegherea video. Din această cauză mai mult de jumătate din absolvenţi au picat testele. Acum vrea ca aceşti tineri s-o voteze. Igor Dodon a făcut declaraţii care nu sunt demne de un potențial preşedinte de ţară. Din această cauză va avea probleme şi nu va putea să atragă electoratul PDM. Problema comună a celor doi este atragerea voturilor electoratului de centru”, a spus Ciurea.

Analistul politic Valeriu Ostalep, consideră că ambii candidaţi comit o greşeală când se axează pe mesajul geopolitic. „Timp de 7 ani nu s-a învăţat lecţia. Aceste alegeri au continuat o dilemă creată artificial de guvernare, confruntarea dintre Est şi Vest. Oricât de mult s-ar strădui, Igor Dodon nu poate să ne alipească la Rusia, iar Maia Sandu la Uniunea Europeană”, a opinat Ostalep.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine