Ex-președintele României, Traian Băsescu, va participa la alegerile prezidențiale. Pentru cine va vota

1
Foto:aktual24.ro

Fostul președinte al României și liderul Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, va depune jurământul pentru cetățenie și va vota cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la televiziunea B1 Tv.

Acesta a spus că nu a reușit să voteze în primul tur deoarece liderul PSRM, Igor Dodon, a atacat la Curtea Constituțională a Republicii Moldova decretul prin care președintele Timofti i-a acordat titlul de cetățean moldovean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituțională, a respins plângerea lui Dodon și asta înseamnă că în turul doi Băsescu va putea participa la alegeri.

Acesta a mai făcut și un pronostic al alegerilor, susținând că anume Maia Sandu va deveni președinta Republicii Moldova. Astfel, referindu-se la rezultatele prezidențialelor, Băsescu crede că lidera PAS va acumula în jur de 53%. Fostul președinte al României va face un apel către cetățenii Republicii Moldova din România și-i va îndemna să iasă la vot. „Cei 100 de mii de cetățeni din Republica Moldova, în proporție de 99% și cetățeni ai României, trăitori în România, să nu se ducă la vot, doar 9.000 au fost la vot”, spune Băsescu.

Reamintim că imediat după anunțarea rezultatelor preliminare, din primul tur al alegerilor din 30 octombrie, Traian Băsescu și-a exprimat susținerea pentru lidera PAS, Maia Sandu. „Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidențiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne pro-Europa şi pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută. Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”, a scris liderul Partidului Mișcarea Populară și ex-președintele României, Traian Băsescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine