Ion Ceban: „Ciubașenco este un spoiler și unioniștii au ridicat paharele în cinstea lui”. Reacția candidatului Partidului Nostru

2

După ce Igor Dodon a susținut ieri că socialiștii pot învinge din primul al tur alegerilor, iar rezultatele preliminarii au arătat că liderul socialiștilor și Maia Sandu se vor întâlni totuși în turul doi, deputatul Ion Ceban a postat pe pagina sa Facebook un mesaj în care susține că dacă nu era Dumitru Ciubașenco, Dodon ar fi câștigat.

„Aseară toată oligarhia de la guvernare și dreapta pro-unionistă au tremurat. Ei nu s-au așteptat la așa un rezultat mare pentru socialiști, la limita victoriei în turul I. Asta e dovada că oamenii vor un președinte socialist și îl vor avea. Dacă nu era un spoiler pe stânga, în persoana lui Ciubașenko, dacă nu era boicotul lui Voronin, astăzi Dodon ar fi fost deja președinte.

Ciubașenko și Renato Usatîi sunt în aceste zile eroii dreptei unioniste. Membrii PAS-DA și unioniștii au ridicat paharele în cinstea lor. Anume cu asta, și cu karaoke, conducerea Partidului Nostru va rămâne în istoria politică – bufoni și spoileri în favoarea unioniștilor.

Noi însă, împreună cu toți alegătorii de pe stânga, ne vom mobiliza la fel de bine, chiar mai bine în turul II, pentru a învinge definitiv. Avem potențial, avem susținerea majorității cetățenilor țării. Noi vom învinge. Și punctum”, a menționat Ion Ceban.

Cadidatul Partidului Nostru nu a întârziat să reacționeze la comentariile legate de acest fapt și a răspuns acuzațiilor pe pagina sa de Facebook. Unii socliaști spun că din cauza mea Igor Dodon nu a câștigat algerile din turul I, deși tuturor le este clar că Plahotniuc a fost cel care a falsificat alegerile împotriva mea și în beneficiul lui Dodon. Dacă ați convenit cu Plahotniuc și ați vrut să mergeți cu el până la capăt, dar el v-a trădat încă din primul tur, atunci ce treabă am eu? Dacă Dodon nu va deveni președinte, iar Departamentul de Stat nu va permite acest lucru, din nou, ce treabă am eu? Dodon este gata să declare că-l va scoate pe Usatîi din urmărire internațională, unde a fost băgat chiar de Plahotniuc? Dodon este gată să anunțe dizolvarea imediată a Parlamentului și să anunțe alegerile anticipate? Dacă nu, atunci ce treabă am eu aici? Mergeți voi înainte cu Plahotniuc al vostru și nu mă bateți la cap”.

După procesarea a 99,42% din procesele verbale înregistrate, Igor Dodon a acumulat 48,23%, iar Maia Sandu – 38,42%, ir Dumitru Ciubașenco 6,03%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine