Deplasarea cu avionul este momentan cea mai rapidă, confortabilă și sigură metodă de a călători. Singurul dezavantaj al acestui mijloc de transport este costul relativ ridicat.
Însă a apus vremea când doar oamenii de afaceri își permiteau să călătorească cu avionul și acum poți alege să faci o mică excursie în România, de exemplu, apelând chiar la zboruri interne, fără teama costurilor ridicate. Iată câteva statistici care te vor ajuta să găsești bilete de avion accesibile!
Este deja o regulă de aur aceea că rezervarea biletului de avion trebuie să o faci cu ceva timp înainte de plecare. Însă care este cea mai bună perioadă? Studiul anual momondo a estimat că poți economisi până la 26% din prețul biletului de avion dacă îți rezervi biletul cu aproximativ două luni înainte – 53 de zile, mai exact.
Economisește până la 12% alegând zborurile din ziua de marți, în defavoarea celor de sâmbătă – când biletele de avion sunt cele mai scumpe.
Totodată, zborurile „de noapte” sunt mai ieftine, ajutându-te să economisești până la 6% din prețul biletului de avion. Evită zborurile care decolează sau aterizează la amiază, acelea fiind cele mai scumpe.
Așadar dacă îți planifici excursia cu aproximativ două luni înainte, dezici să pleci într-o zi de marți și să zbori noaptea, poți economisi aproape jumătate din valoare biletului de avion.
Biletele de avion nu sunt neapărat scumpe – o bună parte din prețul acestora este reprezentat de taxele de aeroport. O idee bună este să alegi să decolezi și să aterizezi în aeroporturi internaționale, cu trafic ridicat. De regulă, aeroporturile mici vor avea taxe mai ridicate și vor exista diferențe de preț chiar dacă ruta este mai scurtă și este executată de aceeași companie aeriană. În concluzie, ia în considerare și aeroportul de unde decolezi și unde aterizezi.