Săptămâna științei organizată de UE: Evenimentele la care te poți familiariza cu domeniul IT

mrf1628s9a

În lunile octombrie și noiembrie, în Moldova se organizează un șir de ateliere dedicate științei și tehnologiei europene la Chișinău pentru a promova codificarea, securitatea cibernetică și pe internet, precum și robotica în rândul tinerilor.

Scopul programului Săptămânii Științei a UE este de sensibiliza tânăra generație din Republica Moldova pentru a afla despre tendințele noi în domeniul tehnologiilor. Programul dedicat științei include: Săptămâna Codificării UE/EU Code Week, Luna Cibernetică UE/EU Cyber Month și Săptămâna Roboticii UE/EU Robotics Week, care sunt desfășurate în toată Europa.

Dacă sunteți interesat să participați în program, găsiți detaliile despre programul Săptămânii Științei UE mai jos:

CoderDojo – Săptămâna Codificării/Code Week
Data: 23 octombrie
Locația: Generator Hub
Pentru mai multe informații, accesați pagina de Facebook.

Provocări de securitate cibernetică
Data: 29 octombrie
Locația: Piața Marii Adunări Naționale 1, biroul 659
Pentru mai multe informații, accesați pagina de Facebook.

Săptămâna Roboticii UE/EU Robotics Week
Data: 19 noiembrie
Locația: Urmează să fie confirmată.

Pentru mai multe informații, contactați: abayomi.ogundipe@tekedu.org.

Economia și societatea noastră necesită ca noi să avem cel puțin abilități digitale de bază. Indiferent de cum vă trăiți viața sau ce activitate profesională desfășurați, abilitățile digitale și codificarea este sau va deveni parte a acesteia. Cererea crește anual cu 3%, iar numărul absolvenților de la facultățile de informatică nu ține pasul. Ca rezultat, multe locuri vacante pentru practicienii în domeniul TIC nu pot fi suplinite, în pofida nivelului înalt de șomaj în Europa.

Săptămâna științei va fi organizată în parteneriat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), YOPESO, CoderDojo, Centrul e-Guvernare ale Consiliului Europei, StarNet, Academy Plus, Generator Hub, TEKEDU, fiind susținută de Google și validată de Comisia Europeană.

 

code

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine