Detalii despre avertizarea de la CEC pentru PAS-ul Maiei Sandu

Maia Sandu

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a emis un anunț în care face precizări privind contestațiile PDM şi PSRM privind neindicarea în raportul financiar a unor cheltuieli efectuate de Maia Sandu. Potrivit sursei, decizia CEC de a avertiza concurentul electoral vizează o cantitate de combustibil despre care PDM și PSRM spun că nu a fost declarată de concurent. În realitate, acest combustibil a fost achitat și declarat anterior. Sâmbătă, 22 octombrie, Comisia Electorală Centrală a decis să o avertizeze pe Maia Sandu pe motiv că nu ar fi indicat toate cheltuielile în campania electorală. Vedeți mai jos mesajul integral al celor de la PAS.

„În presă se vehiculează că, concurentul electoral Maia Sandu nu ar fi declarat o sumă de 125 de mii de lei, fapt pentru care a fost avertizată de CEC. Este important să facem o precizare în legătură cu aceste informații:

Afirmația precum că, concurentul electoral Maia Sandu nu a declarat suma de 125 de mii de lei nu corespunde adevărului. Nici contestația PDM-ului, nici cea a PSRM-ului nu fac referire la vreo sumă de bani, întrucât nici nu există vreo sumă nedeclarată.

Decizia CEC de a avertiza concurentul electoral Maia Sandu vizează o cantitate de combustibil despre care PDM și PSRM spun că nu a fost declarată de concurent. În realitate, acest combustibil a fost achitat și declarat anterior (la colectarea semnăturilor), existând acte contabile care dovedesc acest lucru.

Anume combustibilul rămas de la colectarea semnăturilor a fost folosit în primele deplasări în raioane, întrucât ar fi fost fără sens să vărsăm combustibilul respectiv pe carosabil pentru a cumpăra alt combustibil”, se menționează în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine