O tânără din Moldova strânge fonduri pentru a iniția o afacere în agricultură. Cum o poți ajuta

12003901_10207498761576403_3166527605528136771_n
Foto:Facebook/Lidia Sanduleac

Lidia Sanduleac este studentă la medicină, iar în același timp își dorește să-și lanseze propria afacere. Tânăra consideră că agricultura este domeniul care merită mai multe investiții, motiv pentru care a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a implementa ideea ei.

„Am o idee pentru un startup care are atât rezultate pe termen scurt cât și rezultate pe termen lung pentru problemele din cel puțin 3 domenii cu care țara mea se luptă în acest moment. Moldova este o țară cu soluri bogate și fertile. Economia poate avea o creștere substanțială în cazul în care terenurile sunt exploatate în mod inteligent, cu o tehnologie corespunzătoare. Un exemplu simplu ar fi: într-un sat din Moldova, 50 de tone de ardei riscă să înghețe și să fie aruncate, pentru că nu există nici un frigider pentru a stoca culturile”, povestește Lidia.

Ideea sa este să construiască frigidere agricole pe care să le dea în chirie în zonele care au această necesitate, iar profitul să-l investească în alte idei de afaceri în agricultură: irigarea terenurilor, cumpărarea echipamentului adecvat pentru prelucrarea solului etc.

Bugetul pentru construirea unui frigider cu o capacitate de 150 de tone este de $ 50.000 de dolari americani.

O puteți ajuta pe Lidia, donând pe profilul creat pe GoFundMe.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine