(video) Poliția de Patrulare informează conducătorii auto despre necesitatea centurii de siguranță

1
Foto:dms.mpinteractiv.ro

În perioada 19 – 28 octombrie, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu reprezentanţii Automobil Club din Moldova şi administratorii firmelor de taxi, desfăşoară activităţi de informare şi sensibilizare a conducătorilor auto ce transportă călători în regim de taxi asupra necesităţii respectării regulilor de utilizare a centurii de siguranţă.

Verificările au loc în cadrul Campaniei „Centura de siguranță” care are scopul de a scădea numărului accidentelor rutiere și reducerea gravităţii consecinţelor acestora, în vederea sensibilizării conducătorilor auto ce transportă călători în regim de taxi.

Controalele anterioare efectuate de agenții de patrulare au a(video) Poliția de Patrulare informează conducătorii auto despre necesitatea centurii de siguranțăătat, că din 1.000 de automobile care prestează servicii de taxi, doar în 653 de cazuri pasagerii erau cuplați cu centura de siguranță, iar din 157 de vehicule care aveau ca pasageri copii, doar în 7 cazuri, acestea erau dotate cu sisteme de reținere special.

Conform legislației, șoferii care circulă fără centură riscă amendă de până la 1.000 de lei şi trei puncte de penalizare. De la începutul anului, peste şapte mii de moldoveni au fost amendaţi pentru astfel de abateri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine