(foto, video) „Under the Visible” – o nouă expoziție a tânărului Constantin Botezat, vernisată la Hollywood și Los Angeles

const2

Constantin Botezat, tânărul pictor originar din Republica Moldova continuă să uimească lumea pasionată de artă din Statele Unite ale Americii. După ce a impresionat cu prima sa expoziție vernisată Galeria Alpine Art din Salt Lake, tânărul artist și-a prezentat o nouă colecție la Hollywood și Los Angeles.

„Under the Visible” este cea mai recentă expoziție a tânărului. Aceasta și-a avut vernisajul la Hollywood, California pe data de 7 octombrie în incinta Galeriei ZEN ART și pe 9 octombrie la Hive Gallery, Los Angeles. „Expozițiile reprezintă o oportunitate deosebită și este o punte de legătură între publicul american și tinerii artiști”, spune el.

Expoziția dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent, care reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitor persoane. Portretele realizate au funcția de a perpetua amintirea unor persoane întâlnite pe parcursul anilor. Pentru Constantin pornirea spre portret este un fapt primordial și spontan în același timp: „Portretul nu este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva dar este un joc al sensibilității care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale fie conform curentului artistic pe care îl urmează”, adaugă tânărul.

head13_the_hive_39

const3

În aceste lucrări, Constantin a pus accentul pe caracter, înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii reprezentând filosofia și morala fiecărui personaj.

Constantin Botezat are 21 de ani și este  reprezentat oficial de Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca. Anterior, a mai participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât locale cât și internaționale.

„Expozițiile din SUA au avut loc grație bunului meu prieten Carson Mcallister căruia îi sunt enorm de recunoscător pentru ajutorul și motivația sa și la fel  partenerilor de la ZEN ART, HIVE GALLERY SI IAGA Contemporary Art.”

La evenimentul din Hollywood a fost prezentă și actrița basarabeancă Silvia Busuioc.

14650331_1309097822468509_9094699789855979766_n
La moment, tânărul este student la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia, unde urmează să-și desfășoare activitățile semestrul acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine