Bursă de stagiu pentru cineaști în cadrul programului francez „Cinema du Moulin d’Ande”

office-time-backgrounds
Foto:Photo Credit: full-hdwallpapers.in

În ideea integrării cineaștilor din Republica Moldova în circuitul cinematografic european, Centrul Național al Cinematografiei anunță concurs de selectare pentru cineaștii din Republica Moldova la programul francez “CINEMA DU MOULIN D’ANDE”.

Programul este deschis pentru autorii de scenarii de film de toate genurile și pentru partenerii de proiect – tandem artistic: scenarist/regizor.

Condiții de eligibilitate:
# synopsis/scenariu;
# scrisoare de motivație;

Candidații selectați se vor afla timp de 60 de zile la reședința Centrului de Creare a Scenariilor Cinematografice (CSC), (Franța, Normandie, Rouen) și vor beneficia de pensiune completă și acces la toată infrastructura și activitățile CSC.

Echipa CSC va monitoriza activitatea rezidenților, va organiza lecturi și proiecții de film cu discuții la subiectul dramaturgiei, va ghida participanții în comunicarea cu profesioniștii din domeniu.

După finalizarea sejurului, CSC va continua să mențină contactele cu participanții la program, va acorda consiliere la stabilirea legăturilor cu studiourile/companiile de producție de film. La finele programului va fi editat un catalog cu proiectele participanților.

NB: Cunoașterea limbii franceze este o prioritate.

Pentru a participa la Concurs trebuie să depuneți un dosar la Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, la adresa electronică: cnc@mc.gov.md până la 25 octombrie 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine