Ilan Șor: Guvernarea și opoziția trebuie să lucreze în unison pentru binele țării

Foto:omg.md

Primarul de Orhei, Ilan Șor, și-a pus drept scop împăcarea guvernării cu opoziția cu scopul de a stabiliza situația în țară. Într-un interviu acordat pentru ziarul „Komsomoliskaya Pravda”, președintele Partidului ȘOR acuză ostilitatea permanentă dintre jucătorii politici. Acesta a subliniat că atât cei de la guvernare, cât și opoziția au uitat că sunt cu toții cetățeni ai Moldovei și trebuie să lucreze pentru bunăstarea țării și populației.

Vorbind despre activitatea guvernării actuale, Șor a declarat că o evaluează obiectiv: „Dacă face ceva bun pentru oameni – este demnă de laudă, dacă face ceva rău – merită critici. În opinia mea, critica exagerată și opoziția ireconciliabilă sunt la fel de distructive pentru țară și societate ca și cele mai nechibzuite decizii ale guvernării. Consider că,opoziția trebuie să critice constructiv, să corecteze acțiunile guvernării în beneficiul cetățenilor”, a menționat sursa pentru kp.md.

Ilan Șor a mai declarat că, în  ultimul timp, puterea și opoziția sunt două tabere învrăjbite, gata să lupte una contra alteia până la ultimul cetățean al Republicii Moldova. „Acest război de distrugere reciprocă lasă în urmă un câmp ars. Vorba este însă despre o țară, un stat! Orice guvernare, chiar și cea mai puternică, mâine poate deveni opoziție, iar orice opoziție poate veni la putere. Și? Se începe totul din nou?”, a subliniat Șor.

Șor este convins că multe probleme cu care se confruntă Moldova pe parcursul celor 25 de ani de independență sunt legate anume de faptul că fiecare Guvern nou pune capăt realizărilor predecesorilor săi și își începe activitatea de la zero. Potrivit lui, adesea acest lucru se întâmplă din cauza sentimentelor iraționale de gelozie. În final, se ajunge ca să fie încalcat principiul continuității, iar multe inițiative bune care au fost demarate sunt stopate, dar în același timp problemele se agravează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine