Pe 18 și 19 octombrie, la Chișinău se va desfășura un seminar adresat celor ce lucrează sau sunt interesați de asigurarea și respectarea drepturilor democratice, inițiativele de responsabilizare și de combatere a corupției, autodeterminare, drepturile grupurilor dezavantajate, drepturile femeilor, drepturile la muncă, pacea și securitatea comunității, protecția mediului.
La seminar veți afla mai multe despre:
# Istoria și filosofia nonviolenței, inclusiv jocuri de rol cu privire la utilizarea nonviolenței și a răspunsurilor nonviolente la violență;
# Exerciții și jocuri de rol în procesul de luare a deciziilor la un consens, soluționarea conflictelor, precum și luarea de decizii rapide;
# Exerciții și discutarea rolului opresiunii în societatea noastră și răspunsuri progresive la aceasta;
# Ce este un grup de afinitate, rolurile din cadrul acestuia și importanța planificării strategice;
# O partajare de temeri și sentimente legate de nonviolență și acțiune nonviolente.
Seminarul se adresează celor ce lucrează sau sunt interesați de asigurarea și respectarea drepturilor democratice, inițiativele de responsabilizare și de combatere a corupției, autodeterminare, drepturile grupurilor dezavantajate, drepturile femeilor, drepturile la muncă, pacea și securitatea comunității, protecția mediului și o gamă largă de alte cauze. În timpul seminarului, participanții vor concepe și planifica acțiuni nonviolente, iar la finalul acestuia sunt încurajați să le implementeze în comunitățile lor.
Formularul de înscriere poate fi accesat AICI. Înscrierile se fac până în data de 12 octombrie. Cheltuielile de transport pentru participanții din afara Chișinăului se vor deconta în baza biletelor de călătorie. Participarea la eveniment este gratuită.
Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului „Peace and Conflict Consultant” coordonat de către CRISP (Crisis Simulation for Peace) din Berlin în parteneriat cu Institutul Român pentru Pace (PATRIR) din Cluj-Napoca.