(video) Patru tinere au fost racolate prin intermediul rețelelor de socializare și exploatate sexual în Turcia

tr-f

Patru femei de 19, 21 și 40 de ani, membre ale unui grup infracțional, specializat în trafic de ființe umane, care a fost investigat timp de o lună de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații și ai Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate, au fost reținute.

Suspectele racolau victimele din familii social-vulnerabile din raioanele țării, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, în scop de exploatare sexuală în Turcia.

Astfel, ca urmare a documentării, polițiștii au stabilit că timp de jumătate de an, membrii grupului, prin intermediul anunțurilor publicate pe rețelele de socializare, au recrutat patru tinere. Suspectele le promiteau tinerelor locuri de lucru în calitate de dansatoare într-un club de noapte din or. Istanbul, Turcia, însă ajunse la destinație, acestea erau exploatate sexual.

În luna septembrie curent, suspectele, aflându-se în mun. Chișinău, și continuându-și acțiunile infracționale, au recrutat dintr-un grup de tinere din R. Moldova, cărora urma să le organizeze transportarea în or. Dubai, în scopul prestării serviciilor sexuale contra plată.

Astfel, femeile au fost reținute în timp ce se aflau pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău și intenționau să traverseze frontiera de stat a R. Moldova împreună cu o ulterioară victimă.

Atât în timpul reținerii, cât și în cadrul perchezițiilor, au fost ridicate obiecte şi mijloace probatorii ce dovedesc pe deplin complicitatea și vinovăția acestora.

Conform prevederilor legislației penale în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

În prezent, suspectele sunt cercetate în stare de arest, iar polițiștii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine