(doc) Loteria vizelor SUA 2018. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aplicanţii la program

dv-lottery

Marți, 4 octombrie, a început înregistrarea online pentru programul DV-201, care se încheie luni, 7 noiembrie 2016, la ora 19.00, ora Republicii Moldova. Înregistrările sunt acceptate numai prin intermediul paginii oficiale: www.dvlottery.state.gov. Nu există nicio aplicație pe hârtie. Nu există nicio taxă de înregistrare. Solicitanții nu trebuie să trimită bani sau să plătească în avans terțelor persoane care promit ajutor să câștige Loteria. Mai jos găsiți câteva instrucțiuni cum să aplici corect în program:

Pașii de urmat:

1. Citiți cu atenție Instrucțiunile de participare – mai ales întrebările frecvente unde veți găsi toate detaliile despre ediția din acest an a loteriei. Aplicațiile se trimit DOAR ONLINE și este GRATUIT.

2. Citiți cu atenție cerințele foto oficiale și exemple de poze care îndeplinesc cerințele. Dacă nu aveți poza deja pregătită, imprimați instrucțiunile și mergeți la un centru specializat foto pentru a le realiza. Trebuie să atașați câte o poză pentru fiecare persoană adăugată în formular: soț/soție și/sau copii (pentru copii – vezi exemple foto). Aplicația poate fi descalificată sau cererea de viză refuzată dacă fotografiile trimise nu au fost făcute în ultimele șase luni. IMPORTANT – Începând cu aceasta ediție, se specifică clar că folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o pe cererea de înregistrare de anul trecut (DV-2017) va duce la descalificare!

3. Pentru a ști exact ce informații vi se vor cere în formular, citiți aici. Formularul tradus vă va ajuta să vă faceți o idee cum arată formularul oficial.

4. Pregătiți pozele și informațiile cerute pentru a nu face greșeli atunci când veți completa formularul de participare oficial. Perioada estimată pentru completare este de 30 de minute. Dacă aveți soț/soție si/sau copii, aceleași informații și poze trebuie adăugate pentru fiecare persoană în parte care este trecută în aplicație.

5. Verificați pozele folosind această pagină oficială (valabilă doar în perioada 4 octombrie – 7 noiembrie 2016). Această aplicație verifică dacă specificațiile tehnice sunt respectate, DAR NU POATE verifica specificațiile de compoziție! Mare atenție la aceste specificații de compoziție – citiți cu atenție instrucțiunile oferite la pasul 2.

6. Citiți răspunsurile la întrebările 17, 18, 21 si 22 referitoare la trimiterea formularului online.

7. Accesați și Completați formularul Online la adresa oficială de aici, valabil doar în perioada 4 octombrie – 7 noiembrie 2016. Înainte de a trimite formularul, fiți siguri că toate câmpurile au fost completate și pozele au fost atașate corespunzător fiecărei persoane incluse în aplicație.

8. Ar trebui să păstrați accesul la contul de email listat în aplicația E-DV – furnizați o adresă de e-mail la care aveţi acces direct, și la care, în continuare, veți avea acces direct si după data de 2 mai 2017. Dacă înregistrarea dvs. va fi selecţionată şi veţi răspunde înştiinţării din Entrant Status Check, veţi primi ulterior un mesaj prin e-mail de la Departamentul de Stat prin care sunteţi înştiinţat că informaţii specifice despre interviul de viză de imigrare sunt disponibile în Entrant Status Check.

9. După completarea corectă a formularului, în momentul trimiterii aplicației, veți vedea un mesaj de confirmare din partea organizatorilor ce va cuprinde numele dumneavoastră și un număr unic de confirmare alcătuit din 16 caractere alfa-numerice (în acest an, primele patru cifre ale numărului sunt 2018). ACEST NUMĂR TREBUIE REȚINUT/PĂSTRAT PÂNĂ ÎN LUNA SEPTEMBRIE 2018, ÎN CAZUL ÎN CARE APLICAȚIA VA FI SELECTATĂ. Există însă și posibilitatea ca extrageri suplimentare să aibă loc pentru a se asigura că se vor folosi toate vizele disponibile.

10. În data de 2 mai 2017, pe baza numărului de confirmare și a câtorva date personale, veți putea afla dacă aplicația a fost selectată.

P.S. Dacă nu sunteți siguri că pozele pe care doriți să le trimiteți respectă toate cerințele (mai ales specificațiile de compoziție) – citiți aici.

Nu vă grăbiți! Aveți 34 de zile la dispoziție pentru a trimite aplicația. Citiți cu atenție, informați-vă si dacă ceva este neclar – puneți întrebări! Folosiți cu încredere forumul Loteria Vizelor – aici veți găsi cu siguranță toate informațiile de care aveți nevoie. După trimiterea aplicației (si primirea numărului de confirmare) nu mai puteți face nicio modificare! Persoanele care trimit mai mult decât o înregistrare vor fi descalificate.

Lansat în 1990 pentru a promova diversitatea imigranţilor, programul Loteria Vizelor se adresează aproape tuturor ţărilor, cu excepţia următoarelor: Bangladesh, Brazilia, Canada, China, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii (cu excepţia Irlandei de Nord) şi Vietnam.

Pentru Loteria Vizelor 2018 sunt disponibile 50.000 de vize. Fiecărei ţări participante îi vor fi acordate nu mai mult de 7% dintre acestea.

Vedeți mai jos și Instrucțiunile oficiale ale Programului DV-2018 în limba română:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine