Cunoașteți-l pe Andrei Domenco – rapperul care îmbină jurisprudența cu muzica de cartier și ne va încânta la Festivalul „Hip-Hop Ș-așa”

14522025_877400489056513_2111976464_o
Foto:PC: Andrei Domenco/Facebook

Extravagant, curajos, pe alocuri controversat, rapperul Andrei Domenco a devenit tot mai cunoscut printre internauți datorită pieselor sale care spun lucrurilor pe nume și videoclipurilor fără de inhibiții. Despre stilul său, ultima producție, intrarea sa cu pași mici, dar siguri, în rap-ul autohton și participarea în „Hip-Hop Ș-așa”, aflați în cele ce urmează:

Student în anul 3, la Drept, Andrei Domenco este tânărul despre care poți spune că îmbrățișează cu succes contrastele: de la seriozitatea și sobrietatea abordate pentru a-și crea un nume în jurisprudență, până la rebeliunea și adevărul citit printre rândurile versurilor sale, unde se află mult curaj și ambiție – fapt de care ne putem convinge și în ultimul său videoclip la cântecul „Ceai sau cafea?”.

Deși piesa „s-a prăfuit” într-unul din folderele calculatorului, Andrei ne-a mărturisit că a fost nevoie de ceva timp ca să-și formeze o idee asupra videoclipului, la care i-au venit în ajutor cei din echipa Cool Owl. Condimentată cu o serie de întrebări contradictorii, piesa abordează povestea unui tânăr care poartă o luptă cu propriul eu, aflat în fața unor alegeri din viață – toate astea petrecându-se într-o după-amiază banală, ca simbol fiind cele două cești de cafea și de ceai servite la o terasă. În imaginile videoclipului mai apare un tânăr, tipul personajului altruist, prietenul protagonistului, versus iubita acestuia, care, indiferent de cele spuse, îl tratează cu indiferență, urmărind nonșalantă lumea sa virtuală.

https://www.youtube.com/watch?v=99HAO84NgJM

Întrebat cum reușește să-și îmbine activitățile zilnice, Andrei ne-a povestit că de dimineață până la amiază se află la Universitate, după care își dedică timpul studiilor practice, iar seara și-o petrece cu prietenii, cu care discuțiile sunt mai mult decât obișnuite, de cele mai multe ori aceste reuniuni devenind sursa multor idei de piese și videoclipuri.

La capitolul prieteni, rapperul Domenco spune cu recunoștință că e un norocos: „Sincer, sunt foarte bucuros și mândru de câți oameni cunosc și de câți prieteni buni am… și am mulți”.

Totodată, există și momente în care preferă să fie singur cu gândurile care-i fug prin minte și muzica pe care o ascultă. Nu are lucruri concrete care îl inspiră, dar de obicei abordează teme sociale, trăite prin cartier și însoțite de cele mai diverse atitudini ale oamenilor.

 

PC: Andrei Domenco/Facebook
PC: Andrei Domenco/Facebook

Cât despre percepția laudelor și criticilor publicului, cel care stă în spatele proiectului „eLegancE” susține: „Este evident că lumea te percepe diferit de la piesă la piesă – și asta datorită mesajului pe care încerci să-l redai publicului, împreună cu felul cum acesta îl primește. Sincer, mă bucură faptul că în ultima perioadă moldovenii au devenit mai receptivi către „noutățile” rap-ului autohton. Aici mă refer la aprecierile care cresc zi de zi, promovarea acestui gen de muzică și interesul publicului pentru rapperii noștri. Dacă e să vorbesc despre felul cum sunt perceput eu, atunci la fel pot spune că sunt mulțumit. Evident, „câți oameni – atâtea păreri”, dar indiferent de critici sau laude, observ că oamenii devin tot mai interesați de proiectele apărute”.

 

PC: Andrei Domenco/Facebook
PC: Andrei Domenco/Facebook

O altă noutate cu care ne-a surprins rapperul Andrei Domenco este implicarea sa în proiectul „Hip-Hop Ș-așa”, despre care tânărul spune: „Participarea mea la acest festival de hip-hop este cea mai punctată experiență de până acum și mă bucur nespus că în acest an voi face și eu parte din el. Probabil piesele pe care le-am lansat m-au adus până aici și, nu în ultimul rând, susținerea, încrederea prietenilor și a cunoscuților cu care ne-am intersectat în calea mea către muzica rap. Voi încerca să impresionez publicul, de aceea le promit multă energie pozitivă, versuri de suflet, cuprinse original în piesele recent lansate”.

Pe viitor, Andrei Domenco își dorește să exploreze în continuare lumea complexă a rap-ului, lansând producții cât mai deosebite și abordând noi teme care să placă publicului autohton, iar până atunci, îi dorim rapperului multă inspirație și mergem să-l susținem pe 8 octombrie la „Hip-Hop Ș-așa” – cel mai tare festival de hip-hop din Moldova, unde veți mai avea ocazia să-i ascultați live pe PARAZIȚII, The Chemodan Clan, Dj Shahash, Kapushon, Guz, Mani, Moostaf, PoetuPervers și alte nume ale rap-ului autohton.

&nbsp

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine