Prezidențiale 2016: Dodon, Năstase și Lupu se află în topul preferințelor la funcția de președinte

collage

Compania Intellect Group dă publicității unui nou sondaj de opinie în preajma alegerilor prezidențiale. În cadrul acestuia, respondenții au fost întrebați despre cea mai mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova, despre încrederea pe care o au în Guvernul Filip, despre situația economică de la noi din țară, dar și despre preferințele politice în ajun de alegeri prezidențiale.

În cazul unor alegeri parlamentare care s-ar desfășura săptămâna viitoare, Partidul Socialiștilor ar acumula 25,6% din numărul total de alegători, înregistrând o creștere a numărului de votanți față de un sondaj anterior. Surpriza vine însă din partea Partidului Democrat, care înregistrează o creștere cu 50%, de la 8,4% la 12% potrivit actualului sondaj. Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula 12,5%, în descreștere ușoară față de sondajul anterior. Alte trei partide ar mai accede în viitorul Parlament – Partidul Demnitate și Adevăr 11% Partidul Nostru – 8,4% și Partidul Comuniștilor – 6%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile președintelui țării, pentru Marian Lupu ar fi votat aproape 12% din respondenți, adică de 2 ori mai mult decât în ultimul sondaj realizat de aceeași companie, în luna august. Potrivit studiului, Lupu a depășit-o pe Maia Sandu și a redus considerabil diferența de punctaj față de candidatul PPDA, Andrei Năstase, care ar obține 12,2%. Liderul PSRM, Igor Dodon conduce ratingul cu 30,8%.

Sondajul dat a fost realizat de către compania Intellect-Group, acoperind un eșantion de 2100 de persoane din 35 de raioane ale țării. Marja de eroare a datelor este +/- 1,3%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine