(doc) Un nou sondaj de opinie. Cine sunt candidații care ar accede în turul II

breakingnews.md

Socialistul Igor Dodon și liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, ar acumula cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale din 30 octombrie și ar accede în turul II. Cel puțin acestea sunt datele unui nou sondaj dat
publicității astăzi de către compania Intellect Group.

Potrivit datelor sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ar rămâne favorit în cursa electorală și ar acumula 25, 6% din sufragii. Pe locul doi s-ar clasa Partidul Acțiune și Solidaritate care ar fi votat de 12,5% din alegători, iar pe locul trei vine Partidul Democrat din Moldova, care ar acumula 12,0 la sută din voturi.

În continuare, topul ar arăta astfel: Platforma Demnitate și Adevăr – 11,0 %, Partidul Nostru – 8,4%, PCRM – aproape 6,0%, Partidul Popular European din Moldova – 3,5%.

Candidatul la Președenție pe care cetățenii Republicii Moldova îl consideră cel mai activ în această perioadă ar fi liderul PSRM, Igor Dodon.

Astfel, pentru Igor Dodon și-au exprimat încrederea 57% dintre participanții la sondaj, fiind urmat de Marian Lupu cu 49%, Andrei Năstase – 41%, Maia Sandu – 37% și Iurie Leancă – 30%.

Sondajul a fost realizat în perioda 19-28 septembrie 2016, pe un eșantion de peste 2100 de persoane, în 35 de localități.

cercetare-1

cercetare-2

cercetare-3

cercetare-4

cercetare-5

cercetare-6

cercetare-7

cercetare-8

cercetare-9

cercetare-10

cercetare-11

cercetare-12

cercetare-14

cercetare-15

cercetare-16

cercetare-17

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine