Poliția face precizări în cazul omorului din centrul Capitalei: Tânărul a fost împușcat cu pistolul personal

politia-nu-treceti1-620×400
Foto:canal3.md

Ieri noaptea, în jurul orei 1:30, un tânăr de 30 de ani a fost împușcat mortal în urma unei altercații ce a avut loc în centrul Capitalei. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, victima a fost împușcată din pistolul personal, dar încă nu este clar cine a apăsat pe trăgaci. La moment, patru suspecți, printre care și doi cetățeni ucraineni, au fost reținuți de poliție și urmează a fi cercetați.

Poliția a fost alertată în jurul orei 2 noaptea, după ce incidentul a avut loc, întrucât nimeni din martorii prezenți nu s-a încumetat să anunțe autoritățile chiar de la începutul conflictului.

Altercația a izbucnit între victimă și un agresor. La un moment dat, agresorul și-a chemat în ajutor trei amici, printre care și o fată, ce erau într-un local de noapte din apropiere. În urma unui schimb de replici dure, victima a fost împușcată cu pistolul personal, pe care îl deținea legal. Șeful serviciului de presă a Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a explicat în cadrul unei conferințe de presă că sunt posibile două scenarii: fie că tânărul a fost împușcat de către unul din cei 4 agresori, fie că s-a împușcat singur în mod accidental. Aceste presupuneri urmează a fi analizate și demonstrate.

Alături de victimă mai era un prieten de-al său, care a fost bătut de agresori.

Arma, cu care au fost efectuate trei împușcături, a fost găsită de către polițiști pe acoperișul unui bloc din alt sector al Capitalei, acolo unde a fost ascunsă de către agresori. Aceasta urmează să fie supusă unor investigații în condiții de laborator.

Agresorii, patru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, au încercat să fugă de la fața locului. Doi dintre aceștia sunt cetățeni ai Ucrainei, din regiunea Odesa. Celelalte două persoane sunt originare din Chișinău. Unul dintre agresori a fost prins în apropierea localității Ștefan Vodă, având intenția de a trece granița la Palanca. În acest moment, toți cei patru sunt reținuți de către poliție și urmează a fi intervievați în cadrul investigației ce se desfășoară.

Unii martori, ce s-au aflat în imediata apropiere, au comentat pe rețelele de socializare că subiectul conflictului ar fi fost rivalitatea dintre două echipe de fotbal. Poliția spune, însă, că nu poate confirma aceste informații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine