(video) Carla’s Dreams ne încurajează să ieșim la marea curățenie din 24 septembrie

maxresdefault4
Foto:Radio ZU

Pentru a treia oară, moldovenii vor ieși la curățenie. De această dată, pe 24 septembrie, în raza municipiului Chișinău. Ziua de curățenie va fi organizată în același timp și în România, care va coordona activitatea din Republica Moldova, asigurând resurse financiare și materiale și toată expertiza necesară. Cei de la Carla’s Dreams s-au alăturat inițiativei și îndeamnă toată lumea să ia parte la „dezobișnuirea de deșeuri”.

„Pe 24 septembrie, dezobișnuim Moldova și România de deșeuri”, spune solistul proiectului Carla’s Dreams cu referire la „Hai Moldova” și „Let’s do it România” – acțiuni de salubrizare ce se desfășoară concomitent în acest an. „Cel mai neplăcut este să vezi deșeuri în spațiile verzi, atunci când în loc de copaci și iarbă verde vezi pungi de plastic și sticle goale”, a mai spus el. Motivul pentru care proiectul muzical a decis să susțină mișcarea, este faptul că acestea sunt unele dintre acțiunile de voluntariat care fac o diferență aducând un plus pentru societate. „Ne pare rău că nu ne-am implicat mai devreme. O vom face în fiecare an de acum încolo.”

Reamintim că în Republica Moldova, acțiunea s-a mai desfășurat în anii 2011 și 2012. La edițiile precedente, proiectul a reușit să adune 224.000 de voluntari care au strâns 15. 000 de tone de gunoi în 854 de localități din în 28 de raioane ale țării.

Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri – va fi realizată prin intermediul aplicației „Let’s Do It!”. Începând cu 15 august, voluntarii „Hai Moldova!” sunt încurajați să descarce gratuit aplicația, disponibilă pentru iPhone și Android, și să raporteze zone cu deșeuri ce vor fi curățate pe 24 septembrie.

„Hai Moldova!” este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Chișinău și Kaufland și implementat în Republica Moldova de Asociația Mega.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine