Oportunități de studii în Slovacia pentru tinerii din Moldova. Mărimea bursei ajunge la o mie de euro

bojnice_castle_in_bojnice_slovakia_wallpaper-normal-620×349

Ministerul Educației anunță că Guvernul Republicii Slovace, lansează un nou Program Național de Burse, pentru semestrul de vară al anului academic 2016-2017. Programul este destinat pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori universitari, cercetători științifici și artiști.

Mărimea bursei este de 350 de euro lunar pentru studenţi, 580 de euro pentru doctoranzi şi artişti, profesori, cercetători fără doctorat, 850 de euro pentru cei cu doctorat şi 1.000 de euro pentru cei cu doctorat şi cu experienţă de peste 10 ani.

Formularul de aplicare poate fi completat online pe site-ul www.scholarships.sk sau trimis prin poştă sau curier, alături de celelalte acte necesare, la adresa SAIA, Sasinkova 10, 812 20, Bratislava 1, Slovacia. În al doilea caz, dosarul trebuie să ajungă la destinaţie cel târziu în cinci zile de la expirarea datei limită pentru aplicaţii. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în cel mult șase săptămâni de la această dată.

Termenul-limită pentru aplicații online este 31 octombrie 2016, 16:00 CET.

Informații detaliate, inclusiv formularul de aplicare și condițiile de participare, sunt publicate pe următorul website.

Programul naţional de burse pentru susţinerea mobilităţii academice a studenţilor, doctoranzilor, profesorilor universitari, cercetătorilor şi artiştilor a fost fondat în 2005 de Guvernul Republicii Slovace. Bursele sunt finanţate de Ministerul Educaţiei, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine