(video) Moldova continuă să ardă! În doar 24 de ore pompierii au stins 62 de incendii de vegetație

cahul_2

Echipele de pompieri din țară intervin zilnic în toată țara pentru lichidarea focarelor de vegetație. Numărul considerabil de incendii de vegetație are loc în condiții de temperaturi ridicate, umeditate redusă și vînt. În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 62 intervenții pentru localizarea unor astfel de focare, în 28 raioane din republică.

Cele mai multe au fost semnalate în municipiul Chișinău- în număr de 12, în Cahul și Anenii Noi- cîte 6, în restul raioanelor cîte 2 sau 3 intervenții. În consecință au fost afectate 165 ha de iarbă.

Dintre toate intervențiile, unele intervenții de stingere a vegetației uscate au avut loc în gospodării particulare din unele sate din raionul Cahul. În satul Crihana Veche, Cahul, într-o ogradă, a ars fîn, pe o suprafață de 56 metri pătrați, existând pericol pentru casa din apropiere. Datorită intervenției echipei de salvare, solicitată la fața locului, focul a fost localizat, fiind salvată casa.

În același raion, de această dată în satul Giurgiulești, pompierii au fost alertați pentru stingerea unui incendiu, izbucnit într-o anexă, cu o suprafață totală de aproape 150 metri pătrați. Ajunsă în teren, echipa de intervenție a stabilit că focul s-a extins și către o suprafață considerabilă de vegetație uscată din apropiere. Și de această dată, pompierii au localizat incendiul, fără ca nimeni să aibă de suferit.

În continuare, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale întrucît în condiții de temperaturi ridicate, vînt puternic și umeditate redusă, crește riscul producerii incendiilor.

Totodată salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, atunci cînd sînt observate situații de urgență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine