(foto) Interviu cu Diana Ivanes – fata care pictează, cântă, gătește, pilotează și inspiră oamenii

Diana Ivanes
Foto:arhiva personală

Când urcă în troleibuz atrage privirile băbuțelor, iar când merge pe stradă este mereu în centrul atenției, pentru că impresionează prin stilul său vestimentar, dar și prin creativitatea sa. Diana sau Ivana, așa cum îi spun prietenii, este o persoană plină de talente și inspirație, care le reușește pe toate și care te poate cuceri cu lucrările și aptitudinile sale. Deși are abia 19 ani, a reușit să încerce atât de multe lucruri, încât nu se poate hotărî ce cale să apuce în viitor, însă asta nu o înspăimântă prea mult.

Diana este omul cu creativitatea mereu pe masă, iar imaginația sa se materializează pe tricouri, genți, huse și geci pictate cu multă sârguință și inspirație. Nu-și amintește când a început pasiunea pentru pictură, însă a menționat că a fost influențată de mama sa, designer de profesie.

 

geacă pictată

 

La 16 ani făceam ateliere pentru copii în cadrul cărora cream tricouri cu mânuțe vesele. Copiii își pictau mâinile apoi lăsau amprente pe tricouri. După această perioadă am început să îmi personalizez lucrurile, iar acum tot mai multe persoane mă solicită și am tot mai multe comenzi de a realiza picturi pe haine și obiecte. La început nu m-am gândit că ideea mea ar putea să crească atât de mult, o făceam pentru mine, iar acum nu știu cum să îmi organizez această pasiune. Chiar dacă ar fi să îmi fac o mică afacere, nu am nici cea mai vagă idee despre cum aș putea să o pun pe roate, ce prețuri să aibă lucrările etc”.

 

geantă pictură handmade

 

O lucrare pictată îi fură de regulă o zi întreagă, iar dacă este în plin proces de creație, poate lucra și câte 5 ore fără întrerupere numai pentru ca să își vadă produsul final. „Atunci când mă apuc de o lucrare, nu îmi fac nici o schiță, desenez direct pe obiect. Dacă mă apuc să pictez, îmi place să stau în liniște și să mă rup cumva de realitate. Închid telefonul și nu mă gândesc la nimic altceva. De regulă nu am un desen fix în minte, totul vine ca o revelație, vine ca un bum și până la urmă creez un bum de imaginație. Înainte mergeam în parcul Dendrariu, acolo era un copac care mă inspira mult. Acum însă, îmi place să merg la Muzeul Național de Artă și să mă așez pe podea pentru că scârțâitul ei cumva mă îndeamnă să creez. Aș putea chiar să compun și o piesă după scârțâitul podelei”.

 

Diana Ivanes

 

Diana este o persoană sceptică, extrovertă și curajoasă, în special atunci când trebuie să îi ajute pe cei din jur și să le susțină ideile. Este genul de persoană care vrea să le încerce pe toate, așa că nu o prea vezi stând pe loc. A pilotat un avion, a sărit cu parașuta, cântă la chitară și cu voce, este pasionată de gătit, croiește haine și speră ca în viitorul apropiat să poată confecționa și încălțăminte.

 

Diana Ivanes

 

O caracterizează perfect cuvântul “crazy”, pentru că are gândaci colorați în cap care o motivează să încerce lucruri noi și să fie în continuă schimbare. „Am făcut multe experimente, însă totul începea de la inspirație. Visam ceva noaptea, mă trezeam și mergeam să fac ceea ce am visat”. Așa se face că prietenii au văzut-o pe Diana blondă, lavandă, roz, roșcată și numărul culorilor nu se vor opri aici.

 

Diana Ivanes

Recent a făcut cunoștință cu Stela Babii, fondatoarea VerdeGo, și a descoperit că este pasionată și de gătit: „Dispoziția mea depinde de ceea ce mănânc. Am început acum să gătesc și să susțin alimentația sănătoasă. Credeam că veganii nu mănâncă mai nimic, acum însă mi-am dat seama cât de mult am greșit. Am învățat să fac sosuri, am aflat cum se deshidratează legumele și fructele dar și multe rețete de smoothie-uri”.

Am o colecție de aproximativ 50 de insigne de diferite mărimi și tematici și mai am și două inele pe care nu le scot de pe degete deja de vreo 3 ani. Prin stilul meu de vestimentație dar și felul meu de a fi arăt curajul pe care nu îl am de deciziile mele”.

 

Diana Ivanes

Pentru că este în continuă schimbare, nu a reușit încă să decidă ce vrea să facă în viitor. „Sunt multilateral dezvoltată și asta e problema mea, însă trebuie să mă apuc doar de un lucru și să îl perfecționez. Tata mereu îmi spune: – Diana, eu am 40 de ani și abia acum m-am regăsit. Ai toată viața înainte!”.

„Pentru mine este important să fiu imprevizibilă, pentru că asta face ca momentele să fie memorabile”.

Mulțumim pentru interviu și succes în continuare!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine