Visezi la o experiență internațională? Erasmus+ Moldova lansează campania pentru studenți „Information Day”

erasmus-alumni

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO) anunță lansarea unei campanii naționale de informare, dedicată studenților interesați de studii europene. Astfel, în cadrul sesiunilor „Erasmus+ Information Day” cei care vor să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană vor avea posibilitatea să afle cum funcționează Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

Prima întâlnire cu studenții va avea loc la Chișinău, pe data de 15 septembrie, ora 14.00, la Academia de Studii Economice a Moldovei, Aula Blocului A (parter).

Echipa Oficiului Erasmus+ va explica în detalii cum se aplică pentru o bursă de studii în Europa, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în acest proces și va răspunde la toate întrebările tinerilor legate de Programul Erasmus+. Mai mult decît atît, prezentările vor fi însoțite de sfaturi practice oferite de Victor Țurcanu, care în 2014-2015 a efectuat un schimb de experiență Erasmus în Cehia, la Universitatea Tehnică din Praga.

 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Pe lângă aceasta, reprezentații Departamentelor de Relații Internaționale din cadrul mai multor universități din Chișinău vor fi prezenți la eveniment cu ofertele de burse pentru anul academic 2016-2017. Universitățile care și-au confirmat participarea sunt Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică „N. Testemițanu”, Universitatea Agrară de Stat, Universitatea Perspectiva și Academia de Studii Economice a Moldovei.

erasmus

Astfel de întâlniri cu studenții vor urma și la Bălți, Cahul, Comrat în luna octombrie.

NEO Moldova este reprezentanța oficială a Programului Erasmus+ al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020 pe dimensiunea învățământului superior. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova asistă Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene și autoritățile din Moldova implicate în implementarea Programului Erasmus+.

 

sam_0556

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine