Cel mai titrat tenisman din Moldova, Radu Albot, a oferit o lecție de măiestrie despre cum să devii cel mai bun

img_0312

Vineri, 9 septembrie 2016, cel mai bun tenismen moldovean și legenda tenisului autohton, Radu Albot, a devenit pentru câteva ore antrenor și mentor pentru zeci de mici tenismeni și amatori ai acestui gen de sport. Întâlnirea cu sportivul a fost organizata de Federația de Tenis din Republica Moldova și a avut loc pe terenurile de tenis ale Școlii Sportive Specializate de Tenis, unde la vremea sa a făcut primii pași spre acest gen de sport si Radu Albot. Toți doritorii de la mic la mare au avut posibilitatea să asculte povestea de succes a renumitului tenismen moldovean și sfaturile utile ale acestuia despre cum să devii cel mai bun.

Programul evenimentului, care a devenit o surpriză a tradiționalului Turneu în memoria Nataliei Rogova, ce are loc în acest zile la SSST, a început cu cuvântarea lui Radu Albot. Tenismenul le-a povestit copiilor cum a făcut primii pași în lumea tenisului. „Am început să joc tenis pe când aveam 8 ani. Tatăl meu a fost acea persoană care m-a adus pentru prima dată pe terenul de tenis al Școlii Sportive Specializate de Tenis, mi-a dat paleta și mingea și așa totul a început. Am îndrăgit enorm acest gen de sport încă de atunci și i-am rămas credincios timp de aproape 20 de ani, practic toată viața…”.

 

img_0266

 

După aceasta povestire, micii fani a lui Radu Albot, care îl priveau cu fascinație din tribune, au putut să îi adreseze eroului lor nenumărate întrebări interesante și sincere despre cariera tenismenului, cele mai interesante meciuri, tehnica jocului și devenirea unui jucător de tenis profesionist.

În timpul sesiunii „întrebare-răspuns” au fost atinse multe teme importante, fără de care ar fi imposibila dobândirea performanțelor în sport. Spre exemplu, tânăra tenismană Aliya Abbas a întrebat despre un moment psihologic care îi interesează pe multi sportivi atât începători, cât si cu experiență. „Ce trebuie să faci pentru a nu fi demoralizat și a nu pierde concentrarea când începi să pierzi în timpul jocului?”.

img_0349
„Atunci când începi sa pierzi trebuie să te gândești mereu la următorul punct, în nici un caz la faptul ca „of, eu pierd”. Joaca pentru fiecare punct cât de bine poți, dă tot ce-i mai bun din tine indiferent de scor, concentrează-te asupra jocului, chiar dacă situația nu evoluează în favoarea ta. Trebuie să lupți până la ultima mingea”, a răspuns Radu Albot.

„Poți să ne dai un sfat referitor la dieta unui tenismen profesionist” – a sunat o rugăminte din partea altui tânăr sportiv. La aceasta, Radu a recomandat să ne alimentam corect și să nu exageram cu fast food-urile.

Cineva din copii l-a rugat pe tenismen să povestească despre partida sa la de US Open împotriva lui Viktor Troicki.

 

img_0374

 

„Victor Troicki este un adversar incomod. Până la aceasta ediția a US Open, ne-am întâlnit de doua ori pe terenul de tenis, dintre care odată am câștigat eu, iar cealaltă – adversarul meu. Este foarte trist că am pierd acum, mai ales că eu conduceam cu 2:0 conform seturilor, însă aceasta s-a întâmplat. Trebuie să depășesc acest lucru și să merg mai departe, lucrând asupra greșelilor”, ne-a împărtășit Radu Albot emoțiile sale după ultima confruntare. 

Membrul celei mai tinere echipe naționale a Moldovei Orange Court, Daniil Voit, a decis să demonstreze publicului capacitatea sa de a cădea în mod spectaculos pe teren în stilul lui Gael Monfils, la care Radu Albot a remarcat cu zâmbetul pe față faptul ca asemănarea, într-adevăr, este surprinzătoare, urându-i în cele din urma sportivului începător să atingă nivelul de joc al tenismenului francez.

 

img_0495

 

După discuția amuzantă cu micii săi fani, Radu Albot a desfășurat un master-class pentru tenismenii prezenți la eveniment. Fiecare a avut șansa să schimbe câteva mingi cu cel mai bun jucător de tenis moldovean, și dacă la început jocul avea un caracter lent, atunci spre final copiii au devenit mai curajoși și l-au forțat pe Radu să alerge ceva vreme pe terenul de tenis. Deși, tenismenul avea zeci de adversari de cealaltă parte a plasei, acesta răspundea în continuare la întrebările publicului curios, datorită caștii cu microfon.

Spre finalul evenimentului, a fost organizata o sesiune foto și de autografe, în cadrul căreia s-a format un rând enorm de doritori de a primi autograful lui Radu Albot. „Aceste întâlniri cu copiii sunt o premisă importantă pentru dezvoltarea tenisului. Mereu când am posibilitatea și sunt în țară, vin să joc cu tinerii noștri tenismeni. Este bine că Federația de Tenis din RM inițiază astfel de evenimente, iar eu la rândul meu niciodată nu am refuzat sa particip”, a comentat Radu Albot evenimentul de vineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine