46 de femei vor descoperi puterea de a îndrăzni în cadrul programului social de mentorat DARE2Change

Dare

„Descoperă în tine puterea de a îndrăzni!” este sloganul celei de-a treia ediții a programului social de mentorat DARE2Change, proiect ce a fost deschis oficial la 10 septembrie. În cadrul evenimentului, 46 de modele de viață și femei puternice și-au dat întâlnire pentru a se cunoaște mai bine, pentru a socializa și pentru a-și seta obiectivele de dezvoltare.

Pentru ediția din acest an, au fost selectate 25 de tinere cu nevoi speciale şi din familii social-vulnerabile, reprezentante ale comunităţii LGBT, fete a căror părinți sunt plecați peste hotare, 17 dintre care vin din localități rurale.
DARE

„Majoritatea programelor de coaching și mentorat sunt orientate spre fetele din oraș, care sunt implicate în activități extracurriculare și rezultate academice extraordinare, or cu grupurile de femei pe care noi le-am selectat, nu se lucrează practic deloc, sau foarte limitat. Ne-am dorit să venim cu un model de dezvoltare personală și profesională pentru ele, de a le oferi mai multe oportunități decât cele pe care le au la moment. Scopul proiectul nostru este ca aceste femei să capete încredere în forțele proprii”, a menționat Nati Vozian, fondatoare și coordonatoare Dare2Change.
Dare Nati Vozian

Pe parcursul programului DARE2Change participantele vor fi ghidate de 21 de mentore – femei puternice şi modele de viaţă cu domenii de activitate diferite şi un bagaj enorm de experienţe sociale, culturale şi civice.

În deschiderea evenimentului, Marta Iozefina, una dintre mentorele proiectului, blogger, life coacher, care a venit la eveniment de la Galați, a subliniat importanța acestui program pentru participantele care își doresc o schimbare: „Am venit pentru că am încredere în ceea ce a dezvoltat și implementat Nati Vozian, dar și pentru că cred în oameni. Vreau să vă spun că această călătorie pe care o vom face împreună nu este întâmplătoare, așa că vreau ca în aceste 3 luni de zile să călătorim frumos și să descoperim că lucrurile se pot schimba. Consider că fiecare om are nevoie la un moment dat să fie motivat. Fiți deschise! Puneți acest program pe primul punct în lista voastră, pentru că e o șansă cu care e posibil să nu vă mai întâlniți.”
Marta Iozefina Dare

Fiecare participantă la proiect va avea un mentor care o va susține și o va ajuta pe tot parcursul programului. Conexiunea dintre mentor și mentee a fost realizată în baza intereselor comune, dar și a nevoilor de creștere profesională și personală.
Dare

Pe parcursul a 3 luni, participantele vor învăţa să-şi dezvolte puterea feminină şi să devină lidere, să-și cunoască drepturile şi să-şi descopere puterea interioară prin art-terapie. În program sunt incluse şi traininguri de dezvoltare personală şi despre cum să-ţi găseşti un loc de muncă, PR şi comunicare, internet mobil şi tehnologii avansate, antreprenoriat şi scriere de business-planuri.
DARE

DARE

„M-am înscris la acest proiect pentru că este o experiență nouă pentru mine, dar și o oportunitate de a crește și de a mă dezvolta”, a spus Victoria Mudreac, participantă a programului social de mentorat DARE2Change.

„Apreciez faptul că în cadrul acestui program a fost introdusă ideea de mentorat și ăsta a fost și unul dintre motivele pentru care am decis să particip. Urmăream pagina de Facebook DARE de ceva timp, iar atunci când am văzut că au deschis înregistrările m-am întrebat: De ce nu?”, menționează Nastea Afanasii, o altă participantă a programului.
DARE

La evenimentul de deschidere au mai fost prezeți: Sorin Mereacre – director al Fundației Est Europene, Irina Străjescu – directoare PR și Comunicare, Moldcell, Rodica Tataru – directoare AQA Logistics and Project Management și Luminița Suveică – nutriționist.

Irina Străjescu DARE

Dare Luminița Suveică
Dare Luminița Suveică

Cea de-a treia ediție a proiectul DARE se va încheia cu 25 de proiecte scrise și planuri de afaceri, iar cele mai bune și inspirate idei vor fi premiate de către partenerii DARE, în cadrul unui eveniment special.

DARE2Change este primul program de mentorat social are drept scop schimbarea de percepție şi atitudine în societate față de femeile din grupurile social vulnerabile și marginalizate prin creşterea accesului la educație, angajare și dezvoltarea oportunităților antreprenoriale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine