Curtea de Apel Bălți a anulat decizia de a înregistra referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

1
Foto:timpul.md

Curtea de Apel Bălți a admis cursul avocaților primarului general privind anularea deciziei instanței de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. Aceasta a declarat neîntemeiată decizia Judecătoriei Centru.

„Prin decizia Curții de Apel Bălți s-a corectat o greșeală care a fost comisă de instanța de fond. Era evident că acea hotărâre era una ilegală, emisă cu depășirea atribuțiilor procesuale. Cererea grupului de inițiativă este una neîntemeiată. Membrii grupului de inițiativă operează cu argumente neîntemeiate și duc în eroare opinia publică și instanța de judecată”, a declarat avocata lui Dorin Chirtoacă.

Președintele grupului de inițiativă, Victor Chironda, susține că prin acest lucru se încearcă tergiversarea rezultatului final. Tânărul se arată încrezător că grupul de inițiativă va merge și la CEDO, dacă va fi necesar. „Ne-am convins încă o dată că sistemul corupției din Republica Moldova este foarte bine pus la punct și o putere se apără una pe alta. Noi am propus ca sistemul managerial al lui Dorin Chirtoacă să fie judecat de cetățeni. Ei au preferat să fie judecați de către judecători.”

Reamintim că Judecătoria Centru a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, pe data de 1 august și a stabilit un termen calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine