Pavel Filip: Vom sta departe de politica partizană și vom guverna cu un singur gând – rezultatele

crimemoldova.com

Premierul Pavel Filip spune că ar vrea să avem, după alegerile din octombrie-noiembrie, un președinte responsabil și echilibrat, care să înțeleagă rolul fundamental al stabilității și construcției pentru actualul context prin care trece țara noastră. În cadrul unui interviu oferit pentru ziarul Timpul, premierul a vorbit despre criză socială, politică și economică din țară, obiectivele pe care și le-a fixat actuala guvernare, dar și despre cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova.

Potrivit sursei, stabilitatea este temelia oricărui progres, iar în prezent, actuala guvernare trebuie să se concentreze pe rezultate și reforme.

„Suntem, fără doar și poate, un stat independent. Nu suntem încă un stat puternic, iar asta ne creează vulnerabilități interne și externe. Conflictul din Transnistria este încă o rană deschisă, instituțiile nu sunt suficient de puternice, avem prea multă sărăcie și prea puține oportunități, mulți cetățeni aleg să părăsească țara. În aceste condiții, este nevoie de accelerarea investițiilor în infrastructură, în educație și în sănătate, dar și de o reformă din temelii a felului în care se face politică în Moldova – mai puțin scandal, mai multă seriozitate, iar asta înseamnă mai multe măsuri care pun accent pe problemele oamenilor și pe reforme bine gândite. Anume această atitudine încercăm să o promovăm în activitatea noastră.

Vom continua în același mod serios să ducem la îndeplinire reformele, să implementăm Acordul de Asociere și să creștem standardele de viață ale oamenilor. Ne vom vedea de activitatea noastră, vom sta departe de politica partizană și vom guverna cu un singur gând – rezultatele. Vrem să dezvoltăm Moldova, să ne ducem la îndeplinire angajamentele luate și nimeni să nu mai poată întoarce opțiunea pentru integrare europeană. Avem și voința, și priceperea să ne ținem de cuvânt”, a declarat Filip.

Totodată, șeful Guvernului susține că integrarea europeană ar fi cel mai potrivit proiect de țară pentru Republica Moldova, constituind în acest fel motivația pentru politicieni de a merge pe calea reformelor și de a aduce schimbarea în mai bine. De asemenea, Filip spune că oamenii au obosit de haos și instabilitate și doresc fapte concrete.

„Îmi doresc să avem, după alegerile din octombrie-noiembrie, un Președinte responsabil și echilibrat, care să înțeleagă rolul fundamental al stabilității și construcției pentru actualul context prin care trece țara noastră. Există întotdeauna riscul ca unii, de capul lor sau manevrați de alții, să dorească să realizeze în stradă ceea ce nu pot realiza la vot. Dar eu știu că moldovenii sunt oameni serioși și nu se lasă păcăliți de aventurieri politici.

Oamenii vor lucruri și fapte concrete, nu circ. Ei au reușit deja să se convingă că doar stabilitatea și un Guvern pus pe treabă pot aduce venituri mai mari și prețuri mai mici. Am încredere, deci, în oamenii politici responsabili și în înțelepciunea cetățenilor țării noastre, care nu vor permite ca țara să alunece din nou în haos și instabilitate”, a mai adăugat Filip.

Citește interviul integral aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine