Prezidențiale 2016: Usatîi dezvăluie cum PD a reușit să colecteze în două ore câteva mii de semnături

Renato Usatîi

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că PDM a comis mai multe nereguli în cadrul procesului de colectare a semnăturilor pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte.. Potrivit lui Usatîi, reprezentanții PDM nu s-a adresat la primarii din partea Partidului Nostru pentru ca listele de subscripție să fie aprobate. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Vecernii Razgovor” de la postul de televiziune TVC 21, unde a fost invitat împreună cu candidatul PN la funcția de Președinte, Dumitru Ciubașenco.

„Am primit informații din 13 orașe, acolo unde sunt primarii noștri, și am constatat lucruri interesante. În Drochia și Fălești nu s-au strâns semnături, doar dacă în secret. În Bălți – tot. Cel puțin, la primăriile din aceste orașe nu s-au adresat pentru ca listele să fie aprobate”, a declarat liderul „Partidului Nostru”, notează ru1.md.

Președintele „Partidului Nostru” a menționat că,  în aceste primării nu au fost confirmate semnăturile.

„La Șoldănești au primit doar 2 foi – vineri pe la ora 17.00, la Florești – 3, la ora 17.00, la Cantemir – 3 foi, sîmbătă la 8.00, la Glodeni – o foaie, la Rîșcani – 5, etc. Reiese că toate listele au fost semnate de la 17.30 la 18.30 și reiese că ei nu au plecat la primarii noștri pentru că ar fi apărut multe întrebări și ar fi fost pornit un scandal”, a mai spus Usatîi.

Liderul PN a mai afirmat că este imposibil să aduni câteva mii de semnături în două ore. „Noi mergem în teritoriu, discutăm cu oamenii, plasăm video și foto. Dimineață (5 septembrie) am ajuns la 11 mii de semnături. Oamenii vin și semnează pentru că așa doresc”, a declarat Usatîi.

Și Dumitru Ciubașenco a spus că este imposibil să colectezi atâtea semnături într-un timp atât de scurt.

„Angajații din școli, grădinițe, primării, asistenți sociali, care sunt în subordinea autorităților controlate de PD la Chișinău, au primit ordin să rămână vineri după ora 17.00 și să semneze. Listele erau pregătite, iar ei doar au semnat, însă conform legii cetățenii sunt cei care trebuie să completeze datele necesare”, a spus el.

Candidatul PN la funcția de Președinte al RM a subliniat că este imposibil acest fapt și din punct de vedere tehnic și fizic. „Doar 100 de oameni din partid pot colecta semnături și reiese că ei au adunat acele semnături timp de 10 ore, și deci la fiecare 3 minute trebuiau să scrie un nume. Fizic și tehnic – lucrul acesta este imposibil”, a declarat Ciubașenco.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine