(video) Poziția oficială a proiectului Carla’s Dreams vizavi de participarea în concursul Eurovision

13920822_806884176079474_2593125516250503374_n
Foto:Mircius Aecrim

După ce acum câteva zile, actorul și prezentatorul TV Anatol Durbală s-a dat cu părerea că proiectul Carla’s Dreams ar merita să reprezinte Moldova la Eurovision 2017 fără niciun concurs, solistul trupei a venit cu un răspuns la această propunere.

Chiar dacă este foarte popular în mai multe țări precum Rusia, Ucraina, România și altele, acesta a declarat de nenumărate ori că nu este interesat să participe în cea mai mare competiție muzicală din Europa.

În unul din cele mai recente interviuri acordate pentru rețeaua de socializare rusă Odnoklassniki, interpretul a menționat că proiectul muzical nu are nicio dorință, nici planuri să participe la Eurovision și că ar putea concura doar în cazul în care juriul ar însemna exclusiv votul publicului.

Chiar și dacă vom fi invitați, Eurovision-ul este un concurs național la care fiecare țară își trimite câștigătorul, din acest motiv suntem de părerea că în acest concurs nu trebuie să fie loc pentru juriu. Atâta timp cât în acest concurs va fi un juriu care va decide câștigătorul, noi nu vom participa. Cred că nu este cinstit. Oamenii trebuie singuri să aleagă și să voteze. Ei trimit reprezentantul țării, respectiv tot ei trebuie să vadă pe cine au ales. Cred că așa este corect”, a declarat solistul proiectului.

 

Ideea participării trupei a prins mai mult contur după ce prezentatorul Jurnal TV, Anatol Durbală, a venit cu această sugestie în urma participării trupei la show-ul televizat de la postul public din Rusia, „Вечерний Ургант”. Mesajul lui Durbală a devenit viral pe Facebook, iar prin intermediul comentariilor, internauții au sprijinit cu entuziasm această propunere. „Nu sunt fan Carla’s Dreams! Cu toate acestea, privind această secvență, m-am gândit așa: ce-ar fi să trimitem băieții aceștia la Eurovisionul 2017 din partea Republicii Moldova fără nici un concurs?… Oricum la preselecțiile astea e un tărăboi și un joc de rânză moldovenească de nu mai găsește sărmanul talent dreptatea și, în al doilea rând, dacă falnicii noștri guvernanți trântesc milioane de lei pe paradă, scenă, interpreți, garduri, poliție si gaze lacrimogene pentru a sărbători ceva ce lipsește cu desăvârșire, hai măcar noi, cei din domeniul culturii, să economisim banii pentru concurs și sa consideram evidentă popularitatea Carla’s Dreams, deci fără necesitatea de a fi probată. Să nu facem măcar noi chef pe timp de ciumă! Ce ziceți? Carla’s Dreams – Eurovision 2017?!”, a scris acesta.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune (European Broadcasting Union, EBU). Fiecare țară participantă înscrie un cântec pentru a fi interpretat în direct la televizor și la radio, după care acordă voturi cântecelor celorlalte țări pentru a se determina cea mai apreciată melodie participantă. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 și este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. De asemenea, este unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cifrele de audiență fiind estimate în ultimii ani la valori între 100 și 600 de milioane de telespectatori la nivel internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine