Participă la un atelier unde ai să afli cum să cartografiezi cu ajutorul hărților online

harta_web_800px

Asociația Oberliht vă invită să participați la atelierul „Cartografierea resurselor comune din oraș cu ajutorul hărților on-line”, care va avea loc pe data de 16 septembrie, 2016, între 09:30 şi 13:00, la Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

Hărțile participative on-line (crowdmaps) sunt un instrument foarte util pentru campaniile sociale. Datorită caracterului deschis, participativ, cît și abilității de a încorpora metainformație (localizare, fotografii, video etc) acestea devin un instrument multifuncțional cu o multitudine de uzuri: pot arăta difuzarea incendiilor pe o suprafață dată, pot arăta răspândirea unor epidemii, pot sugera despre incidența unor factori (crimă etc) în anumite locații.

În cadrul atelierului, Florin Bădiță va oferi un scurt atelier despre utilizarea tehnologiilor on-line în activismul civic. Participanții vor fi instruiți în privința modului în care pot face poze gen “google street view” cu telefonul mobil, putând captura amprenta unui loc în timp și cum poate fi folosită baza de data OpenStreetMap pentru a susține cauze civice, dar si care sunt primii pași în folosirea unor tool-uri GIS gratuite, precum QGIS, JOSM , etc.

Structura atelierului: 
09:30 – 09:45 Înregistrarea participanților
09:45 – 11.00 Instrumente on-line: hărți, QGIS, JOSM, crowdmap.
11:00 – 11:20 Coffee Break
11.20-13.00 Exercițiu practic: cartografierea surselor publice de apă potabilă din orașul Chișinău (în baza materialului colectat în prealabil).

Doritorii de a lua parte la programul atelierului sînt rugați să expedieze un mesaj de confirmare însoțit de datele dvs. de contact (email, telefon) la următoarea adresă: info@oberliht.com, pînă la data de 10 septembrie 2016.

Participarea este gratuită.

Acest atelier este organizat ca și parte a programului Zilelor Spațiului Public, ediția a 2-a, care se va desfășura în perioada 13-17 septembrie 2016. Vă invităm să vă alăturați și celorlalte activități. Programul ZSP îl găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine