Întâmpină toamna cu spirit și tradiție la prima ediție a Festivalului DOR FEST

20738232719_021ba9facb_k
Foto:#diez

Din cele mai vechi timpuri, moldovenii au reușit să-și mențină identitatea datorită ambiției și spiritului său național. Astăzi aceste valori sunt puse pe umerii celor care se mândresc cu acest popor și țin la trăinicia rădăcinilor care ne-au format.

Asociația Obștească „Ecolanima” organizează festivalul DOR FEST – Primul festival internațional din nordul Moldovei sub genericul „Spirit și Tradiție”, care va avea loc la Moșia Ciuhrii, satul Gordinești, raionul Edineț, în data de 11 septembrie 2016.

Festivalul DOR FEST ce are ca scop susținerea și încurajarea tuturor celor care vor să împletească dorul cu dorința, originea cu ospățul, regăsirea cu revenirea, frumusețea cu fericirea, eternitatea cu enigma, spiritualitatea cu speranța, tradiția cu trăirea. În același timp, festivalul e orientat spre asigurarea continuității meșteșugurilor tradiționale din Moldova, promovarea gastronomiei locale și modului sănătos de viață, susținerea locuitorilor băștinași din localitățile în care se petrec evenimentele prin oferirea posibilităților de a face vânzări și a promova cultura etnică tradițională.

Aflat la prima sa ediție, DOR FEST va avea parte de un program complex destinat vizitatorilor de toate vârstele. Evenimentul va fi gazda unui moment istoric de înfrățire a trei sate din Republica Moldova, România și Ucraina. Evenimentul va începe la ora 12.00 cu primirea delegațiilor oficiale ale celor trei țări și cu ceremonia de deschidere oficială a Festivalului.

14192682_10154091175332881_7523370998724963506_n

Pe parcursul întregului eveniment, atmosfera va fi întreținută de tinerele talente, dar și de colectivele muzical-artistice din zonă, printre care și nume bine cunoscute din domeniul culturii țării noastre și a țărilor participante.

Organizatorii vă așteaptă cu:

1. Casa Mare a satului, unde gospodinele își vor demonstra zestrea;
2. De prin sate adunate – vor fi demonstrate obiecte vechi demult uitate;
3. La Gura Sobei – vom asculta povești, legende, obiceiuri;
4. Meșter Faur – vom putea admira măiestria meșterilor populari;
5. Veșnicia începe la țară – spațiu pentru meditație și relaxare în livadă;
6. Frumos și Sănătos – vor fi expuse produse naturiste și invitați speciali;
7. Fir întins – concurs de pescuit;
8. Ca între babe – concurs gastronomic;
9. Visezi și pictezi – atelier de creație, master class;
10. Ai dorințe și nevoi, poți găsi numai la noi – Expoziție cu vânzări;
11. Dulce copilărie – spațiu destinat copiilor cu animatori, cadouri etc.

Decorul și frumusețea peisajelor naturale ale Moșiei vă așteaptă cu mare drag să împărtășim împreună emoțiile revenirii acasă, la origini, la propriul suflet care este mereu însoțit de acest sentiment frumos cum este DORUL.

Seara va culmina cu un concert susținut de invitații speciali – Adriana Ochișanu, Suzana Popesci și Mihai Ciobanu.

Printre partenerii evenimentului se numără Ministerul Culturii, Primăria Gordinesti, Institutul Cultural Român din Cernăuți, Clubul Rotary Chișinău și România, Asociația Scriitorilor Europeni, Vinăria Purcari, Restaurantul Drum Bun, „Cuptorul fermecat” or. Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine