Astăzi a avut loc inaugurarea Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”

collage
Foto:Ministerul Sănătății / colaj #diez

Începând din acest an, cei care vor să devină asistenți medicali, asistenți de farmaciști, felceri laboranți, tehnicieni dentari, igieniști epidemiologi sau moașe vor avea posibilitatea de a-și face studiile la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”. Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a instituției cu noul statut, din cadrul Colegiului Național de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo”.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a participat la evenimentul festiv și a felicitat echipa managerială, cadrele didactice, dar și elevii cu noul statul al instituției pe care o reprezintă. Ministrul a subliniat că unul dintre cele mai importante angajamente pe care și le-a asumat este dezvoltarea resurselor umane în sănătate.

„Atunci când vorbim despre calitatea actului medical trebuie să înțelegem că oamenii care prestează servicii medicale reprezintă cea mai importantă componentă a acestui act. De aceea mizăm pe performanța Centrului de Excelenţă, care a ajuns la o treaptă nouă, mai superioară, atât în procesul educațional, cât și în formarea aptitudinilor practice ale viitorilor asistenți medicali și asistenți de farmaciști de care țara are nevoie”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Menționăm că, instituția de învățământ a fost reorganizată în baza unei Hotărâri de Guvern, care are ca scop dezvoltarea capacităţilor sectorului de învăţământ medical și racordarea acestuia la cerinţele pieţei muncii. Prin urmare, Colegiile de Medicină și Farmacie din Orhei, Cahul, Ungheni și Bălți au fost repartizate metodologic Colegiului Național de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo” din Chișinău. Astfel, Centrul de Excelenţă va realiza funcţiile de asigurare didactică, curriculară şi metodologică a sistemului de învățământ medical. De asemenea, instituția este responsabilă de formarea cadrelor didactice şi manageriale din sistem și de validarea finală a competenţelor profesionale a absolvenţilor formaţi în colegiile de medicină din ţară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine