(video) Liberalii au ales candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

ziuaconstanta.ro

Biroul politic al Partidului Liberal a votat pentru candidatura lui Mihai Ghimpu la funcția de președinte al țării. Anunțul a fost făcut de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, iar decizia a fost confirmată și de Consiliul Republican al Partidului Liberal.

„Alegerea candidatului nu este o  opțiune, ci este o necesitate ca PL să participe plenar și ca să explice fiecărui cetățean a Republicii Moldova că opțiunea noastră a basarabenilor dintre Prut și Nistru este unirea Basarabiei cu România. Iar acest diziderat poate fi realizat cu un președinte unionist care își dorește și crede în acest fapt și acesta este președintele PL Mihai Ghimpu”, a declarat Valeriu Munteanu.

După ședința Consiliului Republican al PL, Mihai Ghimpu, a făcut declarații pentru presă unde a enumerat aspectele prioritare cu care va merge în campania electorală.

„Vom continua lupta pentru reunificarea teritoriului românesc, dar această problemă nu poate fi rezolvată într-o zi sau două, noi mai avem și problemele actuale. Trebuie să ridicăm bunăstarea, economia, etc. Vom avea un program amplu pe care îl vom expune. Mă văd în postura de luptător încă din 1988. Îmi doresc această funcție, pentru că eu aș face mai mult decât ceilalți. Contracandidații mei nu merită funcția de președinte, au interese meschine și interese de grup.

PL și-a asumat cel mai greu deziderat și anume de a spune adevărul și a lupta pentru cauza națională. Sper că cetățenii nu vor alege un candidat care să-i folosească. Republica Moldova nu a avut încă ales un președinte de dreapta, toți au fost de stânga”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Precizăm că, Mihai Ghimpu a fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 28 august 2009-28 decembrie 2010 și a asigurat interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova  între 11 septembrie 2009 și 28 decembrie 2010. Din 1998 este Președinte al Partidului Liberal, succesorul de drept al Partidului Reformei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine