PDM își va anunța candidatul la alegerile prezidențiale pe 31 august

small_big__mg_0530
Foto:PDM.md

Partidul Democrat din Moldova anunță încheierea discuțiilor privind desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie anul curent. Consultările au avut loc în toate organizațiile locale și raionale, începând cu data de 18 august, membrii PDM exprimându-se cu privire la cine ar urma să fie candidatul partidului și la elementele programului său prezidențial, se menționează într-un comunicat de presă remis de către partid.

Din discuțiile între membrii de partid a reieșit nevoia ca cel care va fi desemnat drept candidat să aibă o experiență politică solidă, să susțină stabilitatea și progresul promovat de PDM ca partid de guvernare și să vină către cetățeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova. În linii mari, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program concentrat pe creșterea dinamică a nivelului de trai al cetățenilor, modernizarea țării în toate sferele și accelerarea procesululi de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europerană.

Democrații din toate raioanele și orașele republicii au formulat și multe alte propuneri, de poziționare, tactică, organizare a echipei în apropiatul scrutin pentru alegerea directă a președintelui Republicii Moldova. Ele au fost transmise la Secretariatul Genera al PDM pentru a fi pregtit un raport de totalizare.

Având în vedere finalizarea consultărilor în Organizațiile teritoriale, conducerea partidului a decis convocarea Consiliului Politic Național al PDM pentru ziua de 31 august 2016. Consiliul urmează să analizeze opțiunile democraților, să ia mai multe decizii legate de activitatea partidului în perioada de toamnă și, desigur, să nominalizeze candidatul PDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine