Grădiniță pentru fiecare: Toți preșcolarii din Orhei vor avea posibilitatea să frecventeze grădiniţa

prescolar
Foto:Primăria Orhei

În această toamnă, toţi micuții din Orhei vor avea posibilitate să frecventeze instituţiile preşcolare, iar părinții lor nu vor mai fi nevoiți să aștepte luni, și chiar ani, de zile pentru ca aceștia să aibă un loc în grădinițe.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost informat că 160 de copii din Orhei nu vor avea loc în grădinițele din oraș din cauza insuficienţii spaţiului locativ. Ei erau înscriși în liste de așteptare.

În acest sens, edilul a luat în regim de urgență o decizie, transmisă prin intermediul avocaţilor săi, care prevede crearea mai multor grupe în cadrul instituţiilor cu învăţământ preşcolar din oraşul Orhei.

Nemijlocit, prin decizia Primarului, vor fi renovate şi reparate capital mai multe spații din grădinițe, astfel va fi soluţionată problema stringentă atât pentru localitate, cât şi, mai ales, pentru părinţi.

Potrivit solicitărilor părinților, urmează a fi redeschise, suplimentar, 5 grupe, pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2 ani şi 3 ani, în grădiniţele nr. 2, 4, 6, 8 şi 12.

Lucrările de reparaţie şi renovare vor începe săptămâna viitoare şi vor include, pe lângă reabilitarea cosmetică, mobilarea integrală cu atributele şi accesoriile necesare dezvoltării copiilor.

„Copii sunt viitorul nostru, iar dreptul la educaţie este o normă mai presus de orice, prevăzută în Constituţia Republicii Moldova. Reieşind din condiţiile existente, această problemă va fi soluţionată rapid și cu succes. Mai mult, prin intermediul avocaţilor am solicitat să fie efectuată o inventariere detaliată privind nivelul de pregătire a instituţiilor de educaţie pentru noul an şcolar, iar unde va fi necesar toate lacunele vor fi înlăturate în mod de urgenţă”, a punctat edilul.

În oraşul Orhei sunt 7 instituţii de învăţământ preşcolar şi 7 instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine