Ignite: Ei sunt cei 18 tineri influenceri care vor vorbi despre cum e să fii diferit acasă în Moldova

Cover_Speakeri

Astăzi seara de la 19:00 la 23:00, în incinta cinematografului ”Patria Emil Loteanu” va avea loc Ignite Chișinău. Dacă nu ai reușit să prinzi un bilet la eveniment, îl poți urmări în emisie directă pe Privesc.eu. Între timp, te invităm să cunoști mai multe detalii despre cine sunt speakerii din cadrul evenimentului, în viața de zi cu zi, și despre ce vor vorbi aceștia.

Serge Zănoagă

Serge_Zanoaga

Serge Zănoagă – regizor și fondator Umbrela Studio – compania care a adus pe piață cuvintele “animație”, “motion design”, “wow effect”, și a creat nișa de videouri animate. Serge va vorbi despre Client Service: cum să faci semnul egal între așteptări și rezultate și să fii mulțumit de alegerile făcute.

 

Constantin Sarcov

Constantin_Sarcov

Constantin Sarcov este fondator la Piko și Beauty and the Beast. În prezentarea sa, el ne va vorbi despre 2 concluzii/lecții importante la care a ajuns în decursul ultimilor ani.

 

Dima Patapov

Dima_Potapov

Dima Potapov este un tânăr pasionat de street art și tocmai de asta, în viața de zi cu zi, se identifică cu profesia de Street Artist. În cele 20 de slideuri rapide, Dima va vorbi despre cum să salvăm Chișinăul de zgomot vizual și despre cum să-l transformăm într-un oraș curat, plăcut și atrăgător.

 

Soulmates

Soulmates

De ce „Soulmates”? Deoarece, acest cuvânt le caracterizează în modul cel mai exact, precum și exprimă în cea mai mare măsură sensul rezultatelor creaţiei lor. Au ales să le reprezinte pasărea, deoarece în mitologiile arhaice este simbol al elevației, al năzuinței de ridicare spre valorile absolute ale cerului și este și metafora universală a sufletului.

„Soulmates” vine de la suflet, la fel ca şi toate emoțiile, trăirile, caracterul şi modul perceperii artistice, a tradiţiilor, fiind astfel o chintesență a ceea ce sunt ele: trei persoane, absolvente a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

 

Alex Lebedev

Alex_Lebedev

Alex Lebedev este fondatorul portalului de știri pentru tineri diez.md, lansat în luna aprilie 2013. De asemenea, este co-fondator al RockIT Digital Academy, un proiect ce educă profesioniști în social media. În cadrul evenimentului el va vorbi despre cum să folosești trendurile internaționale așa încât acestea să devină și trenduri locale. Despre relația de love and hate dintre idei și despre „Ice bucket challenge” și „Pokemon go”.

 

Draggy Smile

Draggy_Smile

Prezentator la radio și showman, Draggy Smile va vorbi în scurta sa prezentare despre cum să lupți cu ordinarul și să devii o persoană neordinară, toate astea prin prisma propriei experiențe.

 

Valeriu Istrati

Valeriu istrati

Valeriu Istrati e vinificator, fotograf și aventurier. Prima recoltă a prelucrat-o în Moldova la Dionysos-Mereni în 2009, iar primul vin l-a făcut în California în 2010. Fotografia e limbajul său de comunicare, dar și motivul pentru care a avut acces în spatele a multor uși închise și parte de cele mai mari aventuri. În prezentarea sa va vorbi despre cum a descoperit Moldova prin Alaska. Mai întâi a învățat acolo cum se descoperă o țară, apoi a revenit și a început să o descopere.

 

Valeria Șvarț-Gröger

Valeria_Svart_Groger

Valeria Șvarț-Groger – co-fondator al Asociației EcoVisio. Ea îsi dedică timpul Ecologiei, Antreprenoriatului Social și Dezvoltării Durabile a Moldovei. După 7 ani de studii și lucru în Germania a hotărât să se întoarcă în Moldova și ne va povesti de ce.

 

Adrian Pleșca

Adrian_Plesca

Adrian Pleșca este coordonatorul general al proiectului #orasulmeu. Are 18 ani și este un luptător pentru un #orașmaibun. Adrian este inițiator și al proiectelor : Transport public nocturn, Festivalul de artă urbană, Skatepark Chișinău. În cele 5 minute de prezentare el ne va ajuta să reflectăm asupra ideii: „Mereu vrei să schimbi lumea, dar, îți iese o brânză. Este oare acesta un motiv să te oprești?”

 

Pavel Zingan – „Ищите прорывную идею? Чешите там где чешится”

Pavel_Zingan

 

Petru Vinari

Petru_Vinari

Petru Vinari este activist civic. Îl pasionează mediul înconjurător și comportamentul oamenilor în raport cu acesta. Iată de, în prezentarea sa, Petru va reflecta asupra faptului: Cum am ajuns să avem o țară pe care am primit-o din strămoși în armonie cu tot ce ne înconjura, la una cu păduri tăiate, râuri uscate și gunoiști interminabile? Sau altfel spus: „Ce am primit și ce vom lăsa?”.

 

Irina Strajescu

Irina_Strajescu

Irina Strajescu – a absolvit facultatea de Programare și Tehnologii Informaționale la UTM, a facut un MBA, lucrează în calitate de Director Comunicare la Moldcell, și acum face masterat în Psihologie clinică. Irina e pasionată de psihologie și astrologie.

Cu toate că nu a devenit un programist, facultatea de programare i-a oferit Irinei o abordare sistemică față de viață. Orice în viața noastră – de la un atom, om, oras, planetă până la Univers este un sitem cu input si output. Outputul unui sistem este inputul pentru un alt sistem. Niciun sistem nu poate exista izolat – spune Irina.

Sunt diferite metode de a înțelege regulile de funcționare a sistemelor. Cele 2 pasiuni ale Irinei – astrologia si psihologia oferă instrumente unice de patrundere în esența celor 2 sisteme: Om și Univers.

 

Roman Gluck

Roman_Gluck

Profesia de bază a lui Roman Gluck sună simplu: caută și împarte fericire. Iar în timpul liber e project manager în IT și Educație. Îi place să cunoască oameni awesome, să descopere locuri de îți cade măseaua și să discute idei care schimbă universul. Ce vrea să ne spună Roman prin prezentarea sa, sună ambițios: „Dacă vrem să schimbăm atitudinea elevilor față de IT, trebuie să schimbăm modalitatea cum îl predăm”.

 

Marcel Sobieski

Marcel_Sobieski

Din 2011 și până în prezent, Marcel Sobieski este CEO Red Sky. Și pentru că de-a lungul timpului a dezvoltat și chiar a mentorat diverse idei de startup, prezentarea sa va fi tot „Despre Startupuri. Pe scurt.”

 

Alexandr Niță

Alexandr_Nita

Alexandr Niță e WordPress și PHP Developer în cadrul companiei YOPESO. În paralel e și mentor în cadrul proiectului CoderDojo Chișinău care are ca scop inițierea copiilor în domeniul programării.

 

Dmitri Guerreros

Dmitri_Guerreros

Dmitri Guerreros face parte dintr-o echipă specializată în crearea contentului în Virtual Reality, Augmented Reality și Interactive Solutions. Combinând tehnologiile, ei oferă brandurilor soluții neobișnuite ce își doresc o promovare mai specială decât cea de rutină.

 

Nicoleta Colomeeț

Nicoleta_Colomeet

Nicoleta Colomeeț este un critic autodidact înrăit. Timp de un a fost marketing manager Paynet – compania care a lansat primul portofel electronic din Moldova. A făcut traduceri, a scris blog de modă, a renunțat la facultatea de drept pentru a se dedica PRO TV-ului, a fost parte a echipei de lansare a proiectului „Realitatea din Moldova”, iar mai târziu a ajuns să fie redactor șef al revistei “15 minute”. În timpul liber lucrează cu brandurile „dinInimă”, face cercetări și analize internaționale.

 

Misha Țurcanu Crowdsourcing time

Misha_Turcanu

Reamintim că formatul evenimentului presupune ca fiecare speaker să își prezinte discursul alcătuit din 20 de slide-uri. La fiecare 15 secunde slide-urile se schimbă automat, iar în rezultatul este obținută o prezentare rapidă și distractivă, care durează doar 5 minute.

Întregul eveniment poate fi urmărit astăzi seară, online pe Privesc.eu, de la ora 19:00.

Evenimentul Ignite Chişinău este organizat în premieră în Moldova cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill” şi Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine