Cutremurul din Italia. Autoritățile anunță că au decedat cel puțin 38 de persoane

37897C1600000578-3755722-Turned_inside_out_The_purple_decor_of_one_family_s_home_is_seen_-a-10_1472027170230

Cel puțin 38 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineața, a anunțat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecție civilă, citată de Agerpres.

Seismul a afectat orașe și sate din zona de munte a țării, ceea ce face operațiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione.

Adresându-se jurnaliștilor, Postiglione a precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre orașele Accumoli și Amatrice, și alte 10 și-au pierdut viața în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiași conferințe de presă, aceasta a urcat bilanțul la 38 de morți, fără a oferi detalii suplimentare.

Cel puțin 39 de mișcări seismice cu magnitudinea 3 sau mai mare s-au înregistrat în centrul Italiei după cutremurul cu magnitudinea 6 din noaptea de marți spre miercuri, a informat Institutul național de geofizică și vulcanologie (INGV).

Seismul cu magnitudinea 6 s-a produs în cursul nopții la ora 03:36 locală cu epicentrul în provincia Rieti și a afectat și provinciile Perugia, Ascoli Piceno, L’Aquila și Teramo. Localitățile situate cel mai aproape de epicentru sunt Accumoli, Amatrice și Arquata del Tronto. Replicile au avut loc la adâncimi mici, majoritatea producându-se în cadrul a zece kilometri.

Autoritățile italiene și Crucea Roșie mobilizează mijloace spre zonele afectate de puternicul seism care a lovit centrul Italiei în noaptea de marți spre miercuri.

Departamentul de Protecție civilă a semnalat într-un comunicat că au fost trimise mijloace speciale în diferite zone, printre care localitatea Amatrice. Președintele italian, Sergio Mattarella, și premierul Matteo Renzi sunt în contact direct cu Protecția civilă.

Președintele Crucii Roșii italiene, Francesco Rocca, a declarat presei că s-au mobilizat ambulanțe și personal către cele mai afectate zone și a subliniat că donațiile de sânge ar putea fi utile în următoarele ore.

Asociația voluntarilor italieni donatori de sânge a lansat apelul de a se dona sânge din toate grupurile sanguine. Membri ai armatei și ai corpului silvic, precum și numeroși localnici caută posibili supraviețuitori.

Pompierii au semnalat că accesul în localitatea Accumoli este îngreunat de starea șoselelor. Autoritățile regiunii Lazio au semnalat într-un comunicat că au fost trimise trei elicoptere, precum și alte mijloace.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine