Omul de afaceri Veaceslav Platon urmează să fie extrădat în Moldova

Foto:adevarul.ro

Omul de afaceri Veaceslav Platon, reținut la Kiev pe 25 iulie, urmează să fie extrădat în Moldova. Decizia a fost luată de Judecătoria Pecersk din Kiev ca urmare a solicitării Procuraturii de la Kiev.

Declarații în acest sens au fost făcute de către avocatul lui Platon, Denis Șkiptan, pentru publicația NewsMaker.

„Din nou, instanța nu a ținut cont de faptul că Kobalev (pașaportul ucrainean al lui Veaceslav Platon a fost emis pe numele lui Veaceslav Kobalev – n.r.) este cetățean al Ucrainei. Astfel, a fost luată această decizie”, a spus Șkiptan.

Avocatul a mai spus că apărarea lui Platon intenționează să conteste decizia la Curtea de Apel de la Kiev. Potrivit lui, nu se cunosc care au fost argumentele după care s-a ghidat instanța de judecată. „O decizie completă va fi emisă pe 26 august. Acum, judecătorul a citit o versiune scurtă a textului”, a mai adăugat avocatul.

În conformitate cu legislația din Ucraina, decizia instanței cu privire la arestarea și extrădarea anulează hotărârea precedentă prin care Platon urma să fie ținut în arest 40 de zile. Durata maximă a arestării în vederea extrădării este de 12 luni (perioada minimă nu este – NM).

Precizăm că, la 25 iulie, Veaceslav Platon a fost arestat la Kiev la doar câteva ore după ce Procuratura de la Chișinău a emis un ordin de arest pe numele omului de afaceri și acesta a fost dat în căutare internațională prin Interpol. Platon este învinuit de spălare de bani și de frauda din sectorul bancar. Potrivit procurorilor, ca urmare a unor acțiuni ilegale ale antreprenorului de la Banca de Economii, a fost extras un miliard de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine