(foto) Free Walking Tour Chisinau: Cum a evoluat proiectul în primele 6 luni de la lansare

friwak6
Foto:Free Walking Tour Chisinau

Atunci când călătorim, echipa #diez preferă nu doar să vadă locuri frumoase, dar și să cunoască istoria locului pe care îl vede, iar pentru a face asta cu bugetul unui student, apelăm la Free Walking Tours. Acum ne bucurăm că și turiștii care vizitează Chișinăul apelează la aceleași servicii.

Zeci de turiști din Italia, Franța, Olanda, Marea Britanie și alte colțuri ale lumii, au beneficiat de excursii prin Chișinău, vizitând cele mai cunoscute atracții turistice: Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Catedrala, Parlamentul Republicii Moldova, Parcul Valea Morilor, Aleea Clasicilor, Biblioteca Națională și altele, scriu organizatorii turului.

Free Walking Tour Chisinau
Free Walking Tour Chisinau

Pe parcursul acestor incursiuni în istorie, turiștii sunt însoțiți de către un ghid, care-i ajută să cunoască în detalii toate perlele orașului.

Despre experiența acumulată în cadrul acestor excursii, momentele neobișnuite și oamenii binevoitori întâlniți în rândul străinilor veniți să descopere Moldova, ne-a spus mai multe – Elena Tighineanu, ghid Free Tour Chișinău.

„Pentru mine, Free Tour este ca o semincioară, care urmează să devină un pom. Acesta nu este doar un proiect, ci un scop. Obiectivul principal este să dezvoltăm turismul din Republica Moldova și să-i încurajăm pe vizitatori să revină în țara noastră, pentru că ea merită apreciată și este asemeni unei ființe vii cu un trecut, prezent și viitor”, comentează Elena.

Free Walking Tour Chisinau
Free Walking Tour Chisinau

Traseul de atracții turistice selectat de către organizatorii Free Tour a fost alcătuit pentru a facilita accesul la toate locurile, dar și să fie interactiv pentru participanți.

Pentru Elena, experiența acumulată în cadrul excursiilor a fost una unică.

„Pentru prima oară, am privit orașul cu ochii unui turist curios, care încă nu și-a potolit setea de cunoaștere. Comunicarea – este cheia către orice om si formare a relațiilor. Fiind ghid, întâlnești oameni de toate naționalitățile, culturile și temperamentele, iar acest fapt te învață să manevrezi cu abilitățile tale de comunicare și interacționare”

Free Walking Tour Chisinau
Free Walking Tour Chisinau

Toți localnicii devin interesați de opiniile și impresiile turiștilor, pe care aceștia și le creează în timpul călătoriei, iar ghizii sunt acei oameni, care zilnic primesc deci de întrebări și păreri, fiecare din ele fiind prețioasă și necesară.

„Primul lucru pe care îl zic străinii este că, totul e ieftin și calitativ. De obicei, toți sunt surprinși de clădirile și arhitectura veche, care s-a păstrat în oraș. Turiștilor le place orașul, zic că e atât de verde și ospitalier, comparativ cu orașele mari și aglomerate. Momentul în care străinii ajung la sfârșitul turului, se simte acea mândrie, că nu au fost doar prin treacăt, dar au decis să stea măcar o zi în Chișinău”, încheie Elena Tighineanu, ghid Free Tour Chișinău.

Free Walking Tour Chisinau
Free Walking Tour Chisinau

Aici puteți citi recomandări despre Free Walking Tours din Europa.

Reamintim că, proiectul Free Walking Tour Chișinău a fost lansat pe data de 23 martie, anul curent, la inițiativă Centrului Național de Tineret iYoung, după modelul european de tururi turistice existent în fiecare metropolă din Europa.

Pagina de Facebook a proiectului o găsiți aici: Free Tour Chisinau.

friwak7

Conceptul unui Free Walking Tour.

Un tur durează aproximativ 3−4 ore și turul este făcut personal de ghidul care este cu voi. Dacă vă veți duce la același tur cu un alt ghid, s-ar putea să fie total diferit. De obicei sunt tururi generale ale orașului, dar și tururi tematice, în dependență de oraș. În München sau Praga veți găsi turul berii sau în Barcelona − Tapas Tour sau Gaudi Tour, iar la Paris – turul vinurilor. Oricum, aveți grijă, unele tururi tematice sunt cu plată, tururile generale fiind, de cele mai multe ori, gratuite.

În timp ce mergeți pe jos, puteți adresa întrebări oricărui ghid. Acesta, pentru a vă face o impresie foarte bună, va încerca să facă turul foarte interesant și interactiv, pentru ca la sfârșit să-l plătiți atât cât credeți că merită.

Astfel, când începeți turul nu plătiți nimic și puteți pleca oricând, fără obligația de a achita ceva.

Ghizii vă pot recomanda de la locurile unde sunt cele mai ieftine localuri, cea mai bună bere, până la locurile care nu sunt pentru turiști, trebuie doar să știți ce să întrebați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine