(video) Oazu Nantoi vrea de la PDA, PAS și PLDM un candidat comun la prezidențiale

nantoi-3-620×349
Foto:curentul.md

Vicepreședintele PPEM, Oazu Nantoi, a lansat un apel către liderii Partidului Demnitate și Adevăr (PDA), Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de a merge cu un candidat comun la alegerile prezidențiale care vor avea loc în această toamnă. Declarația a fost făcută astăzi, 19 august, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, Nantoi a ținut să precizeze că lansarea în paralel în campania electorală a Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase cu intenția de înregistrare a doi candidați riscă să-i deruteze și demotiveze pe cetățeni.

În această ordine de idei, lansez un apel către cele trei partide de a reveni la masa de negocieri cu scopul desemnării candidatului comun, fără ca să se ajungă la competiția cu înregistrarea a doi candidați „anti-oligarhici”. Candidatul comun poate fi desemnat prin două modalități, fie din liderii partidelor politice cum ar fi  Maia Sandu și Andrei Năstase, însă nu putem exclude faptul că poate fi desemnată și altă persoană cu suficientă notorietate pentru ca transferul de imagine din partea liderilor politici să fie eficient și cu verticalitate. Cert este că, desemnarea unui lider de partid în calitate de candidat comun într-un mod automat defavorizează celelalte partide, fapt care va afecta mobilizarea și coeziunea necesară pentru a atingerea scopului enunțat”, a menționat Nantoi.

Totodată, vicepreședintele PPEM a precizat că nu va candida la alegerile prezidențiale din toamnă în calitate de candidat independent. „Scenariul cel mai eficient de mobilizare a societății în scopul eliberării statului din captivitate prevede atât înaintarea candidatului comun la funcția de președinte din partea partidelor anti-oligarhice, precum și participarea acestor trebuie partide într-un bloc comun la alegerile parlamentare ordinare sau anticipate, la care se va ajunge oricum după alegerile prezidențiale”, a mai adăugat Nantoi.

Potrivit sursei, candidatul la funcția de Președinte trebuie să fie o persoană combativă, care să protejeze acele vlăstare ale libertății și democrației care s-au păstrat în societate grație rezistenței opuse de cetățeni. „Această persoană trebuie să pregătească împreună cu cetățenii schimbarea din temelie a clasei politice compromise în urma alegerilor parlamentare”, a conchis Nantoi.

Precizăm că, alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor fi organizate pe 30 octombrie 2016.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine