RIO 2016: Câți bani va primi Serghei Tarnovschi pentru medalia de bronz adusă la Jocurile Olimpice

3

Sportivul Serghei Tarnovschi, cel care a adus medalia de bronz Republicii Moldova la Jocurile Opimpice de la Rio 2016 va primi 2 milioane de lei de la stat.  Suma îi va fi oferită tânărului conform cuantumului premiilor pentru performanţele obţinute la ediţia a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară şi ediţia a XV-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2016.

Conform documentului, campionii olimpici vor fi premiaţi de Guvern cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliaţii cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul, cu câte 2 mln. de lei.

Totodată, sportivii care se vor plasa pe poziţiile 4-8, vor primi premii bănești în valoare de 200.000 – 600.000 lei. Zalina Marghieva și Alexandr Șpac care s-au clasat pe locul 5 în cadrul competițiilor vor primi câte 600.000 de lei.

Menționăm că pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulţi premianţi, el va obţine o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi şi câte 75% din restul premiilor câştigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

Reamintim că deținătorul medaliei de bronz, sportivul Serghei Tarnovschi a reușit performanța de a se califica direct în finală din preliminarii, iar în urma finalei care s-a disputat astăzi, 16 august, începând cu ora 15:08, Tarnovschi a luat bronzul olimpic. Timpul pe care l-a înregistrat sportivul este de 4:00,85.

#tarnovschi#moldavian#canoe MD MD

A photo posted by Sandu Tomac (@sandutomac) on

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine