(video) Platforma DA despre demontarea corturilor din PMAN: Au venit cu topoare, ciocane și au dărâmat tot ce a fost aici

DA

Corturile Platformei civice Demnitate și Adevăr, instalate în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta față de guvernare, au fost evacuate ca urmare a deciziei instanţei de judecată. Reprezentanții Platformei DA au declarat că această acțiune este una ilegală.

„Structurile de forțe ale Ministerului de Interne au intrat în Orășelul demnității și adevărului și fără a preîntâmpina locuitorii acestuia, l-au demolat, evacuându-l din această piață. Astfel, ei încearcă să ne demonstreze că dețin puterea în acest stat. Ați observat că oamenii care au locuit în acest orășel atâta timp au avut un comportament corect. Noi ne conformăm legii, ne comportăm civilizat. Au venit cu topoare, ciocane și au dărâmat tot ce a fost aici”, a declarat unul dintre reprezentanții Platformei DA, Chiril Moțpan. El a mai adăugat că, din cauza faptului că cei care erau în orășel nu au fost anunțați de această mișcare, unii locuitori au rămas fără acte de identitate și alte lucruri personale.

„Ceea ce s-a întâmplat acum, este o acțiune ilegală. Noi avem dreptul prioritar de a ocupa această piață și vom decide la Consiliul marii adunări naționale ce se va întâmpla după 27 august. Ceea ce se va întâmpla la această dată, va fi o defilare a legii strâmbe” , a declarat Andrei Năstase. Liderul DA a mai menționat că unul din executorii judecătorești implicat în acțiunea de demolare a orășelului, i-a divulgat faptul că asupra autorităților au existat presiuni foarte mari în privința acestui subiect.

Conferința de presă o puteți urmări mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine