RIO 2016: Rezultatele echipei olimpice naționale în prima săptămână de competiții

collage

La o săptămână de competiții, echipa națională a Moldovei la Jocurilor Olimpice și-a demonstrat deja abilitățile în materie de înot, haltere, judo, tir cu arcul și câteva probe din atletism. Iată rezultatele sportivilor noștri.

Tir cu arcul

tir

Reprezentantă: Alexandra Mîrca

Tânăra de 23 de ani a intrat în competiție la ora 18:00 și a reușit să se califice în șaisprezecimile probei de tir cu arcul de la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a învins-o cu scorul de 6:4 pe adversara sa mexicană, Aida Roman. Mai târziu, însă, a fost eliminată cu un scor de 6:0 de chinezoaica Jiaxin Wu. În calificările de la JO 2016 sportiva din Republica Moldova a ocupat locul 27 din cele 64 de sportive care au participat la proba de tir cu arcul.

Natație

natație

Reprezentanți: Alexei Sancov, Tatiana Chişca

Alexei Sancov a participat la proba de natație de 200 m stil liber. Alexei a înotat distanța în 1:48.85, clasându-se pe locul 34 în calificări.

Tatiana Chișca a participat la proba de natație de 100 m stil bras. Tatiana a înotat distanța de 100 m în 1:11.37, clasându-se pe locul 36 în calificări.

Tenis

tenis

Reprezentant: Radu Albot

Reprezentantul Moldovei la proba tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Radu Albot, cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile, a părăsit Jocurile Olimpice, în runda a doua, după ce a pierdut în fața legendei tenisului croat, Marin Cilic, poziționat pe locul 14 în clasamentul mondial. Radu Albot este singurul jucător de tenis din Moldova care vreodată a ajuns în runda a doua de la Jocurile Olimpice.

Judo

judo

Reprezentanți: Valeriu Duminică

Valeriu Duminică a reușit să-și întreacă adversarul din Muntenegru în tururi, calificându-se în optimile de finală, unde l-a înfruntat pe italianul Matteo Marconcini, ultimul reușind să se califice mai departe.

La judo au mai concurat trei sportivi moldoveni, doar că pentru echipa Emiratelor Arabe Unite. Dintre ei, Sergiu Toma a reușit să câștige medalia de bronz. Astfel Sergiu Toma a devenit primul sportiv de origine din Moldova care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la RIO de Janeiro.

Haltere

haltere2-685x289

Reprezentanți: Serghei Cechir, Alexandru Șpac, Natalia Prișcepa

Alexandr Șpac a reușit să înregistreze cel mai bun rezultat pe care Republica Moldova îl are în acest an la Rio, până acum. Cu o greutate totală de 347 de kg, halterofilul s-a clasat pe locul 5 la categoria sa, fiind la o distanță de 14 kg de o medalie olimpică.

Serghei Cechir  s-a clasat pe locul 7 și a reușit să intre în top zece cei mai buni halterofili de la olimpiadă, la categoria sa, aflându-se la o distanță de 17 kg de bronz.

Natalia Prișcepa, a treia reprezentantă a echipei de haltere în delegația olimpică  a Republicii Moldova, a ocupat locul 12  în clasamentul final al categoriei de  75 de kilograme. Ea a obținut la stilul smuls 97 de kilograme, la stilul aruncat 116 kilograme, totalizând astfel la suma exercițiilor 213 kilograme.

Atletism

atletims

Reprezentanți ce au evoluat până astăzi, 13 august: Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului),Marina Marghieva (aruncarea ciocanului), Dimitriana Surdu (aruncarea greutății) 

Zalina Marghieva și Marina Marghieva au concurat ambele la proba aruncării ciocanului. Ele au debutat în competiție în grupe diferite, însă doar Zalina Marghieva a reușit să se califice în finală. Conform clasamentului actual, Zalina Marghieva s-a clasat pe locul 5, reușind o performanță de 71.72 m la aruncare. Finala va avea loc pe 15 august, acolo unde moldoveanca va concura cu încă 9 atlete.

Dimitriana Surdu a încheiat calificările la proba de aruncare a greutății cu rezultatul de 15 m 25 cm. Conform rezultatelor finale, atleta din Republica Moldova a încheiat calificările pe locul 35.

Urmăriți evoluția moldovenilor la Rio 2016 pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine