Organizația de tineret a PPEM a devenit membru observator a celei mai mari organizații politice de studenți din Europa

poweringcollage

Organizația de tineret a Partidului Popular European din Moldova a devenit membru observator a celei mai mari organizații politice de studenți din Europa – European Democrat Students (EDS). Decizia a fost luată vineri, 5 august 2016, de către membrii Consiliului EDS cu majoritate absolută de voturi. Grație suportului Fundației Konrad Adenauer din partea TPPEM la eveniment au participat Gabriela Onofriciuc, Secretar General, și Alexandru Rotari, membru al Biroului Permanent.

„Această decizie reprezintă aprecierea eforturilor depuse de echipa TPPEM. Prin acțiunile și pozițiile noastre am demonstrat că tinerii pot avea o voce distinctă în societate, am demonstrat că tinerii pot contribui la sensibilizarea opiniei publice privind intențiile guvernării de a cenzura internetul sau acțiunile ilegale ale administrației publice locale. Sunt convinsă că recunoașterea TPPEM la nivel european va constitui un imbold important de a depunue eforturi duble în vederea îmbunătățirii situației tinerilor din Moldova” a declarat Gabriela Onofriciuc, Secretar General TPPEM.

Tinerii PPEM
Tinerii PPEM

„Statutul de membri observatori ne oferă multe oportunități și perspective. În primul rând vom fi la curent cu principalele evoluții ale politicilor de tineret la nivel european, vom avea ocazia să participăm activ la reuniunile formale și informale unde vom face schimb de opinii cu tineri politicieni din toată Europa. Totodată, ne propunem să aducem în vizorul colegilor problemele și provocările cu care se confruntă tinerii din Moldova pentru a găsi cele mai bune soluții” a adăugat Alexandru Rotari, membru TPPEM.

Consiliul EDS din august s-a desfășurat în cadrul Universității de vară EDS din Cipru: „Powering Europe: The future of EU energy strategy”, în perioada 2-6 august, la care au participat tinerii politicieni din toată Europa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine