Ultima oră! Primarul Orheiului, Ilan Shor, a fost eliberat. Pedeapsa lui a fost schimbată prin arest la domiciliu

1
Foto:hotnews.ro

Ilan Shor, primarul Orheiului a fost eliberat din arest. Anunțul a fost făcut, acum câteva clipe, de magistrații Curții de Apel. Acesta va fi plasat în arest la domiciliu.

Prin schimbarea pedepsei a fost admis recursul avocaților împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani, care au invocat starea de sănătate precară a edilului, cerând urmărirea lui în stare de libertate. Astfel, primarul Orheiului nu va putea părăsi țara.

Ilan Shor a fost reținut pe 22 iunie 2016 pentru 72 de ore,  fiind acuzat de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, inclusiv din credite de la Banca de Economii. Mai apoi acesta a fost pus în arest în izolator pentru 30 de zile.

Sute de orheieni au fost prezenți la toate ședințele din instanțele de judecată de la Chișinău unde se decidea menținerea în arest sau eliberarea lui Ilan Shor. Aceștia au manifestat pașnic cerând eliberarea edilului orașului în care spun că au mare încredere și care a demonstrat într-un an de activitate că se ține de promisiunile pe care le-a dat în campania electorală.

Amintim că acesta a fost reținut în cadrul unui dosar privind tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar, dar avocații cestuia au contestat decizia motivând că pe lângă faptul că Shor nu este vinovat, acesta a conlucrat cu ancheta ori de câte ori a fost citat și este gata să colaboreze și în continuare și să ofere toate informațiile necesare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine