Fără GIF-uri animate și clipuri video scurte la Olimpiada de la Rio. De ce au fost interzise

rio-olympics-olimpiada-de-la-rio-1170×644

Olimpiada de la Rio va fi supusă unor restricții mai drastice când vine vorba de publicare conținutului video pe rețele sociale într-o formă sau alta.

Orice campionate sportive includ câteva momente spectaculoase sau amuzante ce ajung online la scurt timp după eveniment în format gif animat. În teorie, Olimpiada de la Rio are un potențial enorm din acest punct de vedere, deoarece se concentrează într-un singur loc un număr spectaculos de atleți și este imposibil ca foarte mulți dintre ei să nu facă o serie de gesturi care să merite imortalizate. În plus, există și performanțe întregi, precum săriturile de la înot, care sunt perfecte pentru Vine sau un GIF de câteva secunde.

Comitetul Olimpic Internațional a trimis un comunicat de presă către agenții prin care menționează că nici un jurnalist sau publicație online nu are voie să publice GIF-uri animate sau clipuri scurte în format Vine, scrie Playtech.ro. ,,Folosirea de Material Olimpic transformat în formate grafice animate precum GIF-uri animate (ex. GIFV), GFY sau WebM, precum și formate precum Vine sau altele, este strict interzisă.

Comitetul Internațional Olimpic a stabilit contextele foarte precise în care poate fi utilizată sigla Olimpiadei de la Rio și o listă de termeni cu care poate fi descris evenimentul. Limitarea producerii de GIF-uri duce însă limitările la un nivel absurd dintr-un motiv care nu este foarte clar.

S-ar putea ca organizatorilor să le fie frică de faptul că aceste formate animate ar afecta numărul de persoane care urmăresc transmisiunile live ale evenimentului. În contextul în care drepturile de transmisiune pentru Olimpiada de la Rio au avut probabil asociate niște prețuri fabuloase, valoarea lor ar scădea brusc în anii următori dacă nu se reflectă într-un public foarte numeros.

giphy-1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine