Zeci de elevi din șase țări europene participă la Tabăra de vară a Francofoniei în Moldova

zilele-francofoniei

Ministerul Educației al Republicii Moldova deschide Tabăra de Vară a Francofoniei, care anul curent este găzduită de Republica Moldova, în contextul aniversării a 20-a de la aderarea țării noastre la Organizația Internațională a Francofoniei.

Tabăra se va desfășura în perioada 24-30 iulie 2016. La tabără participă circa 45 de persoane (copii și cadre didactice) din cele 6 țări membre ale Biroului Regional pentru Europa Centrală și de Est al Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, România și Moldova).

Inițiativa este destinată elevilor francofoni cu vârsta de 16-19 ani și are drept scop susținerea și mobilizarea tinerilor francofoni, promovarea valorilor general umane,  studierii limbii franceze și diseminării valorilor francofone prin dialog intercultural, muzică și artă.

Tabăra este organizată de Ministerul Educației în parteneriat cu Biroul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est al Francofoniei (BRECO),  Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Agenția Universitară a Francofoniei, Antena din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine