Proiect pentru fotografi! Explorează prin fotografie atracțiile turistice din Moldova

gustar-experience

„GUSTAR EXPERIENCE” PHOTO TRIP este un proiect al cărui scop este instruirea fotografilor din Moldova în materie de fotografii turistice și, totodată, explorarea prin fotografie a atracțiilor turistice locale. Proiectul este organizat de către Nata Albot și susținut de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Ne-am propus să organizăm un schimb de experiență între fotografii din Moldova și cei din străinătate. Totodată, ne dorim să creștem portofoliul de fotografii turistice ale Moldovei în materie de tradiții, vin și gastronomie, festivaluri, natură”, susțin organizatorii evenimentului.

Proiectul se va desfășura între 1 și 6 august cu cinci fotografi locali, trei fotografi din România și un fotograf din Franța. Acesta va începe pe 31 iulie, cu un atelier în care participanții vor împărtăși experiențele lor de travel photography. Vor urma patru zile de călătorie prin Moldova, cu trei nopți de cazare în diverse locuri din regiune, în care vom explora frumusețea lunii august în Moldova (atracții, vinării, gastronomie, tradiții, meșteșuguri, natură, oameni și caractere). Călătoria se va încheia la festivalul „Gustar” pe 6 august. În ultima zi a proiectului va fi organizat un eveniment public, în care fotografii vor fi invitați să povestească despre experiența lor și să prezinte fotografiile realizate în cadrul proiectului.

Itinerarul călătoriei, costurile de transport local, cazare și mâncare vor fi asigurate de organizatori.

Condiții de participare:

1. Experiență de fotograf, demonstrată printr-un portofoliu postat fie pe pagina web, fie pe pagina FB
2. Cunoașterea limbii engleze
3. Fotografii din străinătate sunt invitați să aplice la proiect, organizatorul asumându-și toate costurile de cazare, mâncare și transport local, iar participantul urmând să îți acopere singur cheltuielile de transport până în Moldova și înapoi
4. Termen limită pentru aplicare: LUNI, 25 IULIE
5. Completarea acestui formular

Participații vor fi selectați în baza criteriilor sus menționate.

La două săptămâni de la încheierea proiectului, fotografii participanți trebuie să livreze min 15 – max 20 de fotografii editate (în calitate maximă) per atracție vizitată și să transmită la USAID drepturile de autor asupra utilizării fotografiilor livrate.

Pagina de Facebook a proiectului o găsești aici.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine