Cod Galben de pericol de incendiu în toată țara! Evitați focul deschis lângă păduri și plantații

1
Foto:radioconstanta.ro

„Pericol excepțional de incendiu!” – avertizarea a fost emisă de Serviciul Meteorologic de stat pentru perioada 20-26 iulie. Astfel, în acest interval se va menține pericol de incendiu al fâșiilor forestiere și culturilor agricole.

În acest sens oamenii sunt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucât pericolul de aprindere a spicoaselor și mireștii este mai mare, atunci când temperaturile sunt ridicate.

De asemenea, trebuie să se țină cont și de evitarea utilizării focului deschis și să sune de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.

Pentru perioada emiterii Codului Galben de pericol de incendiu, meteorologii ne prezic temperaturi cuprinse în intervalul 22 și 33 de grade Celsius și cer înnorat. Pentru 26 aprilie se așteaptă și ploi însoțite de descărcări electrice, pe întreg teritoriul țării. Mai multe informații despre evoluția vremii în următoarele șapte zile vedeți în imaginea de mai jos.

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine