Australia a simplificat procesul de obținere a vizei pentru studenții internaționali

Visa3
Foto:expatica.com

Proiectul de lege, ce implică simplificarea procesului de obținere a unei vize de studiu pentru studenții internaționali, a intrat în vigoare încă de la 1 iulie, curent. Noul sistem simplificat prevede câteva diferențe față de cel valabil anterior.

Printre schimbări se numără viza unică de student și sistemul comun de evaluare a riscului de imigrare. Potrivit informațiilor oferite de Ambasada Australiei, noul sistem a fost creat pentru „un proces mai accesibil de depunere a documentelor la solicitarea vizei studențești”. În acest scop, începând cu 1 iulie, toți studenții străini trebuie să se înregistreze pentru viza de student unică (subclasa 500), indiferent de cursul de studiu ales.

Evaluarea riscului de a imigra al candidatului la viză se va face conform schemei generale, reieșind din țara de origine și instituția de învățământ din Australia. Cererile pentru viză trebuie trimise prin Internet, e necesar ca candidatul să se înregistreze pe web site-ul Departamentului de Imigrare și în sistemul ImmiAccount de Protecție a sistemului frontierelor Australiei.

Mai multe informații despre procedura de obținere a vizelor puteți afla de pe site-ul Departamentului.

Condițiile de eliberare a vizelor pot fi găsite AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine